Elhunyt SpongyaBob Kockanadrág apja.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A Nickelodeon nemzetközi televíziós csatorna képviselője megerősítette a BBC-nek, hogy 57 éves korában elhunyt Stephen McDannell Hillenburg a SpongyaBob KockaNadrág című hatalmas sikerű sorozat megálmodója.

Az egykori tengerbiológus által életre hívott, a gyerekek és a felnőttek körében is egyaránt népszerű mélytengeri sárga szivacslény és barátai 1999-től szórakoztatták a nézőket, miközben a SpongyaBob KockaNadrág rövid idő alatt a Nickelodeon tévécsatorna egyik legnépszerűbb műsora lett. A 200 epizódot megért, a Csendes-óceán egyik lagúnájában, pontosabban Bikinifenéken játszódó kétszeres Emmy-díjas szituációs komédiát 2010-óta már Magyarországon is sugározták.

Hillenburg kezdetben tengerbiológiát tanított, majd 1984 és 1987 között tengerbiológusként dolgozott. 1987-ben döntött úgy, hogy  pályafutását a másik nagy szenvedélyével az animációval folytatja. ALS betegségét tavaly márciusban diagnosztizálták.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

BBC

 

2017 Kidsnews | All rights reserved