„Én álmokkal születtem”- Interjú Hadfi Grétával.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A 17 éves Hadfi Gréta neve nem ismeretlen a labdajátékokat kedvelő sportrajongók számára, fiatal kora ellenére már egy U17-es világbajnoki és egy U18-as Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. Gréta ott volt az ifjúsági olimpián Buenos Aires-ben is, onnan a strandkézilabda csapattal egy olimpiai bronzéremmel tértek haza. A legjobban között számon tartott magyar korosztályos strandkézilabda csapat kapusával a sikerről, az eredményekről és a tervekről beszélgettünk.

kidsnews.hu: Kezdjük az elején, itt van a kézilabda és a strandkézilabda és ha jól tudom nemrég debütáltál a felnőtt csapatban is mint kapus. Mi a terved, melyik sportágnak milyen szerepe van az életedben és a jövődben?

Gréta: Mindig is vonzott a kézilabda, így amikor sportválasztásra került a sor egyértelmű döntés volt, hogy ezt szeretném csinálni. Egyszer egy nyári pihenőidőszakban merült fel a strandkézilabda lehetősége és én azt gondoltam, hogy mivel ez egy jó elfoglaltság kipróbálom. Aztán persze megszerettem a sportot és magát a csapatot is, annak ellenére, hogy jelenleg a Fradiban játszom teremben.  Persze ha egyszer döntenem kellene, akkor biztos a kézilabdát választanám.

Azt mondják, hogy a két sportág egyik legmarkánsabb különbsége az, hogy a kapusok sokkal jobban kitettek a dobó játékosnak a strandkézilabdában, mit gondolsz erről?

Gréta:  Jó kérdés, ezt a kérdést még sosem tettem fel magamnak. A strandkéziben kisebb pályán gyorsabban mozgó játékosok vannak és nem engedélyezett a testi kontakt, vagyis nincs sáncom, ami biztosan nehezíti a védést ráadásul a homokon mezítláb játszunk. Vagyis nekem is nehezebb reagálnom, mint például a teremben.

Mivel évekkel ezelőtt leigazolt a Ferencvárosi Torna Club egyedül élsz Budapesten. Milyen tiniként egy ismeretlen nagyvárosban?

Igen, én salgótarjáni vagyok ott is kezdtem el a kézilabdát és a standkézilabdát, de arról álmodoztam, hogy egyszer majd a nemzeti kézilabda akadémián játszhatok majd. Aztán amikor hívott a Fradi annyira megérintett a hangulata, hogy azt éreztem ez az én helyem. Felkerültem Budapestre és azóta is nagyon élvezem, annak ellenére, hogy azért vannak nehézségek. Kedvelem a diáktársaim és a csapatom tagjait is, azzal pedig, hogy most már a felnőttek között is lehetőséget kaptam, és együtt játszhatok, öltözhetek azokkal a játékosokkal, akiket eddig csak a lelátóról nézhettem egy újabb álmom vált valóra. Szóval összességében nagyon pozitív a mérleg.

Három nagyon sikeres csapatban játszol, és mindenhol száz százalékban kell teljesíteni miközben ott van az iskola és közeledik az érettségi. Van időd magadra?

Én álmokkal születtem, nagyon szerettem azt csinálni, amit csinálok. Persze vannak nehezebb pillanatok és épp nagyon örülök, hogy nem ebben az évben érettségizem, de én a saját álmaimat valósítom meg éppen, így nem gondolkodom azon mi az, ami kimaradhat az életemből. Szerintem mindenkinek a saját álmait kell követnie, és így fel sem merülhet, hogy valami hiányzik.

Mik a tervek és a jövő?

Szeretnék ebben az évben előrehozottan levizsgázni angol nyelvből, és tervben van egy jogosítvány megszerzése is. Mindemellett szeretnék minél jobban szerepelni mindhárom csapatomban. Természetesen foglalkoztat a továbbtanulás gondolata is, de szakirány megválasztása még várat magára. Egyelőre azt tudom, hogy vannak tantárgyak, amik jobban érdekelnek és talán ezért sikeresebb is vagyok bennük, de most még hagyok időt magamnak a konkrét egyetem kiválasztására.

kidsnews.hu: Külsőszemlélő számára sikeres vagy, ez nem kérdés. De számodra mit jelent a siker?

Számomra az a siker amikor egy győzelem után összetalálkozik a tekintettem az egyik csapattársammal, akivel együtt terveztünk, dolgoztunk, reménykedtünk és látom a szemében azt az örömöt, amit én magam is érzek.

Fontosak az egyéni sikerek is, és sokkal magabiztosabbnak érzem magam mióta elkezdtek jönni az eredmények, annak ellenére, hogy ezzel nőttek az önmagammal szemben támasztott elvárásaim is, de a valódi siker számomra, ha együtt örülhettek a csapattársaimmal.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 

 Forrás:

Képek MOB és fradi.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved