November 24. – Freddie Mercury


kidsnews (127éves) - 3 éve

1991. november 24-én hunyt el Freddie Mercury, a Queen együttes indiai származású angol énekese. Az AIDS betegség egyik legismertebb áldozataként aposztrofált dalszerzőt és énekest gyakran azonosítják magával a Queen együttessel, mivel a ’80-as években már annyira népszerű volt, hogy egyszerűen háttérbe szorította az együttes tagjait.

A hatalmas sikernek azonban mint mindig, itt is megvoltak a maga árnyoldalai. Mercury egyértelműen vad és vitatott életet élt, ami miatt többször került a napilapok főoldalára.

A kábítószert sem nélkülöző luxuspartijai, a faji megkülönböztetésről elhíresült Sun Cityben, és a diktatórikus Dél-Amerikai országokban megrendezett koncertjei miatt sokan bírálták, sőt egy időben még az ENSZ feketelistáján is szerepelt a Queen.

„A legnagyobb tiszteletem és szeretetem iránta. De ha olyan kicsapongó életet élsz, amilyet ő, mindig az AIDS kockázatával játszol”

-mondta róla Phil Collins röviddel a halála után.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved