Gagyi mami unokái?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Alaposan felkavarta a közösségi média állóvizét néhány a közelmúltban napvilágot látott, több közkedvelt influenszert is érintő információ, amelyek szerint magukat szándékosan színesbőrűeknek feltüntetve szerezték meg követőiket.

Persze mondhatnánk, hogy a fotózásra bérelt magángépek és a parkolókban összenyálazott luxusautók világában nem sok mindenen ér meglepődni. A megtévesztés már a mindennapok része lett, és azt is régóta tudjuk, hogy a negatív reklám is reklám. Mindezek ellenére mégis sokakat megdöbbentett, hogy több, a tengerentúlon százezres követőtáborral rendelkező, korábban színesbőrűnek gondolt insta sztárról derült ki, hogy természetes bőrszínüknek és személyiségüknek pont annyi köze van a fekete kultúrához, mint a moszkvai metrónak a pálmafához, azaz semmi. A jelenségnek pedig már neve is van úgy hívják „Blackfishing”.

Az arcfestés a színház -és filmművészet korai éveit idézi meg. Az önkéntes sztárjelöltek a kívánt hatás eléréséhez, általában sötét sminket és parókákat használtak, miközben igyekeznek úgy viselkedni, olyan helyszíneken modellt állni, hogy mindenki elhiggye született feketék. A szokatlan cosplayerek közül nemrégiben a 207 ezer követővel rendelkező, 19 éves, egzotikus szépségű influenszer, Emma Hallberg nevű bukott be. Kiderült, hogy valójában svéd és a természetes bőrszíne konkrétan hófehér.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

www.teenvogue.com

www.instagram.com

 

2017 Kidsnews | All rights reserved