Holtak tele a posztapokaliptikus túlélés az asztalon!


Szabó P. Dóra (19éves) - 3 éve

Különösen hideg tél van. Alig maradtunk páran. A kolóniánkat közös cél vezérli, ám minden egyes túlélőnek saját, titkos célja is van. A világ könyörtelenné vált. Minden romokban hever. Az utcán élőholtak mászkálnak élelmet keresve. Csak az erősek maradhatnak életben. Hogy milyen veszélyeknek vagyunk kitéve? Nemsokára megtudjuk!

Eddig a pillanatig voltaképpen bármelyik aktuális film, vagy sorozat  trailerért is olvashattad volna, pedig voltaképpen egy erősen 16+ társasjátékról lesz szó, amelyben egy posztapokaliptikus világ brutálisan kemény telét kell túlélned a társaiddal. Persze itt sem hiányozhatnak az ilyenkor megszokott borzongató élmények és tapasztalások.  Szerintem már nem is kell tovább győzködnem, hogy érdemes egy téli estén a barátokkal az asztal köré gyűlni és a filmek helyett ezúttal magatoknak megteremteni ezt az izgalmas világot.

Bár személyes tapasztalat, hogy érdemes tényleg jó barátokkal játszani, mivel az áruló – nem minden játékban van- könnyen teheti tönkre a játékot és ez miatt hevesebb természettel vagy nagyobb igazságérzettel rendelkezők számára ez gondot okozhat. A játék egyetlen elvi hátránya,  -amit tesztelőként fel tudunk sorakoztatni. – sok esetben ér véget győztes nélkül ami egy posztapokaliptikus világ esetében talán nem is olyan meglepő.

Ha még mindig nem győztelek meg, íme egy kis ízelítő a játékból:

Mindenekelőtt helyezzük az asztalra a hat helyszínkártyát, a kolónia táblát, a játékos segédleteket és a kiválasztott fő célkártyát. Ezután pedig elő kell készítenünk a játékot a szabályzatban leírtak alapján (induló állapot). Játékosonként egy darab „Áruló”, majd két darab „Nem árulás” titkos célkártyát össze kell keverni, s mindenkinek kiosztani egyet. Helyezzük el a kolónia tábla mellett a száműzött, a túlélő és a válaszút paklit, illetve pedig a táblán a krízispaklit. *Néhány kártyán felnőtt tartalom található, ám ezekről Mi döntünk, hogy használjuk-e őket, vagy sem.*

Következő lépés: összekeverni az induló tárgykártyákat és mindenkinek osztani belőle ötöt, a nem induló tárgykártyákat pedig helyszínek szerint elhelyezni. Most pedig minden játékosnak osztunk négy túlélőkártyát, amiből kettőt kedvünk szerint megtartunk, a többit pedig összekeverjük a megmaradt paklival. Az egyik túlélőt meg kell tennünk vezetőnek, a másikból pedig követő lesz. A figurákat kitesszük a kolónia táblára, majd a megmaradt dolgokat pedig elhelyezzük a játéktér mellett. Az első körben a kezdőjátékos a legbefolyásosabb vezetőt birtokló személy lesz.  Végül pedig felolvassuk a fő célkártyához tartozó bekezdést a szabálykönyvben, majd pedig kezdődhet is a játék!

Képre kattintva a ” KIDSNEWS20182 ” kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

A játékot fordulóról fordulóra játsszuk, amely két részből tevődik össze: a játékosok fázisából és a kolóniafázisból. Krízist csak úgy tudunk megakadályozni, ha a megadott típus tárgyakból beadunk annyit, amennyi a kártyán írva van. Mindegyik játékosnak eggyel több kockája van, mint túlélője (a játék elején 3). Mindenki dob a kockákkal, majd a szabad kockák mezőre helyezzük a segédletünkön. Ha a túlélőink száma csökken, vagy épp nő, akkor a kockáink számát vagy elveszítjük, vagy növesszük.

A játékosok fázisa mindig úgy kezdődik, hogy az első játékostól jobbra ülő személy húz egy válaszút kártyát, amelyet hangosan felolvas, amennyiben a rajta szereplő feltételek teljesülnek. Ha minden játékos sorra került, akkor a kör véget ért. Utána pedig kezdődik a kolóniafázis. Egyes akciók végrehajtásához akciókockát kell használnunk, míg egyes akciókhoz nem. Ha a veszélykockával dobunk, négy féle kimenetele lehet: üres oldal – nem történik semmi. Sérülés – a túlélő kap egy sérülésjelzőt. Fagyási sérülés – a túlélő kap egy ilyen jelzőt, amely szintén sérülésnek számít. Harapás – a túlélő meghal, a harapás elfertőződik, továbbterjed.

Amint látjátok, a kolóniafázis akció dús, én pedig nem szeretnék minden poént lelőni; hogy sikerül e túlélned a telet? Elég erős vagy ahhoz, hogy életben maradj? Próbáld ki Te is a Holtak tele társasjátékot, és Neked is nagyon sok izgalomban lehet majd részed. Én csak ajánlani tudom!

 

A kidsnews.hu kedvelőinek a Gémklub Kft. egyedi

10% kedvezményt biztosít

Ide kattintva tudsz érvényesíteni és a “KIDSNEWS20182” kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

(A kedvezmény érvényesítéséhez csak tedd a kosárba a játékot, majd a kuponkód  beviteli mezőjébe írd be a kuponkódot.- KIDSNEWS20182-)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved