Leiner Laura: Maradj velem – Iskolák versenye 2. rész


Papp Júlia (16éves) - 3 éve

Leiner Laura nevét legtöbben a Szent Johanna gimihez kötik, esetleg a Bexihez és Nagy Márkhoz, vagy a Bábel feszthez Szaszáékkal, de az Iskolák versenye trilógia története Laura minden eddigi könyvét túlszárnyalja Kornéllal, Hannával és Mátéval az élén. A kalandok tovább folytatódnak a Bükkben, a verseny haladna a maga útján, minden feladat után távozik a vesztes csapat, ahogy azt a szabályok diktálják, először úgy tűnik, hogy a fair play mindenki részéről evidens.

Hanna kivirágzik a történések, a verseny, a célok és nem utolsó sorban Kornél hatására, akivel közösen szépíti az egész éjszakás medence körüli üldögélések során az édesanyja emlékeit. Oldalról oldalra közelebb kerülnek egymáshoz, Kornél betartja ígéretét, megmagyarázásra kerül az Ég veledben leírt utolsó feladat előtti incidens is.

Valóban úgy tűnhet, hogy minden a legnagyobb rendben van, a Szirtes csapatában rendeződnek a nézeteltérések által okozott feszültségek – Titanilla tanárnő közreműködésével –, ám váratlan emberektől származó váratlan információk segítségével Hanna és Zsombi szabályt szegve, kockáztatva a kiesésüket, egy olyan dolgot derítenek ki, ami gyökeresen megváltoztatja a piros csapat számára a versenyt.

Esemény eseményt, feladat feladatot követ, a Szirtes csapat egyre kétségbeesettebben próbál „csakazértis” jelleggel szabályszegés nélkül játszani – ellenben bizonyos csapatokkal. Már-már úgy tűnik, félre tudják tenni sérelmeiket a sárgákkal szemben, ám Máté csalásának köszönhetően Hannáék számára egy tragikus eseményt maga után vonó feladat végleg belátja Szirtes is: ahol mások csalással érnek el célokat, ott nekik sincs más lehetőségük, ha benne szeretnének maradni, ha nyerni szeretnének, és ha bosszút akarnak állni Mátén.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved