Létezhet tisztán csak barátság fiú és lány között?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem? – mondta egykor Karinthy Frigyes, aki köztudottan nem hitt a férfi és nő közötti tiszta barátságban. Bár én magam is hasonló következtetésre jutottam érzelmi fejlődésem során, mégis számtalanszor kellett meghallgassam az ellenkezőjét bizonyítani próbáló kéretlen védőbeszédeket. A rossz hír azonban az, hogy az 1887-ben született író közismerté vált szavait majdnem 100 évvel később több alkalommal is tudományosan igazolták a téma avatott szakértői.

Ezek a vizsgálatok egyértelműen megállapították, hogy a heteroszexuális férfiak még abban az esetben is mindig azt feltételezik, hogy a női barátjuk vonzódik hozzájuk, ha ez egyáltalában nincs így. Tehát még egyszer mondom (!) a kutatások alanyaivá vált férfiak szexuális vonzalomból igyekeztek közel kerülni az ellenkező nem képviselőihez, függetlenül attól, hogy ezt hogyan kommunikálták, vagy hogy éppen párkapcsolatban voltak-e vagy sem. Persze az is kiderült, hogy a nőket sem kell félteni mivel sokszor ők maguk is platói érzéseket tápláltak az újdonsült pajtásaik irányában miközben többen még azt is bevallották, hogy egy esetleges partnerkapcsolati vészhelyzetre tartogatták őket valamiféle alternatívaként.

Ezekben a kapcsolatokban mindig van egy ember teljesen mindegy, hogy fiú vagy lány, aki reménykedik egy esetleges romantikus fordulatban ezért a szexuális feszültség mindig is jelen lesz – olvasható ki a kutatási anyagokból.

Úgy tűnik mivel biológiai lények vagyunk és olyan alapvető motivációkkal rendelkezünk, amelyek meghatározzák a fajfenntartásban játszott szerepünket, a fiú lány barátság csak akkor működhet zavarmentesen, ha valamelyik fél véglegesen elveszíti szexuális érdeklődését az ellenkező nem iránt.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved