Marco Rossi keretet hirdetett


Naan (17éves) - 3 éve

Kihirdette a magyar válogatott szövetségi kapitánya az Észtország és Finnország elleni játékoskeretet. Öt visszatérőt is találunk a nevek között, köztük Dzsudzsák Balázst, aki szeptemberben az egyesült arab emírségékbeli Al-Ittihad Kalba csapatába szerződött. A magyar bajnokság listavezetőjének bombaformában lévő csatára, Böde Dániel is újból bizonyíthat a nemzeti csapatban, valamint az U21-es válogatottból „kiöregedő” Gazdag Dániel is a keret tagja lett.

Az elkövetkezendő két Nemzetek Ligája meccsnek nagyon nagy tétje van, mivel matematikailag még ki is eshet a magyar csapat a csoportjából a legalacsonyabb, D divízióba, míg a továbbjutás már elérhetetlen számunkra Finnország tetemes előnye miatt. A jelenleg a szerzett a 4 pont a csoport 3. helyére elég, de még így sem nyugodhatunk meg, mivel a csoportok utolsó, 4. helyezettje mellett a csoportharmadikok összesített legrosszabbja is kiesik az alattunk lévő ligába.

„Szegény embert még az ág is húzza” tartja a mondás, ami jelenleg nagyon igaz a magyar válogatottra. Az UEFA 2 meccsre (Észtország, Finnország) eltiltotta a magyar edzőt, Marco Rossit, mivel a bírók nem találták megfelelőnek a viselkedését a görögök elleni idegenbeli meccsen. Így különösen nagy nyomás nehezedik a visszatérő kapitányra, Dszudzsákra, valamint az eddigi Nemzetek Ligája meccseken a csapatkapitányi karszalagot viselő Szalai Ádámra, mert nagyrészt az ő feladatuk lesz a csapat irányítása a szövetségi kapitány távollétében.

A november 15-ei Észtország elleni hazai meccsen mindenképp javulásra van szükség az idegenbeli 3-3-hoz képest, ha a győzelem a cél. A Finnország elleni szintén itthoni meccsen pedig minden szurkoló egy tisztességes revansot remél a csapattól az idegenbeli 1-0 miatt.

Reméljük, végre felfelé fog ágazni a csapat útja, ugyanis az utolsó 10 meccsből csak 2-t sikerült megnyerniük Gulácsi Péteréknek.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved