November 22. és 28. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Skandináv Filmfesztivál az Art+ Cinemában


kidsnews (127éves) - 3 éve

November 22. és 28. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Skandináv Filmfesztivál az Art+ Cinemában. A fesztivál szervezői idén több családi programmal is kedveskednek legfiatalabb nézőiknek is.

 

Műsorra tűzik a Sarkköri mentőexpedíció c. norvég családi filmet, amely az örök hó birodalmába, a Spitzbergákra kalauzol el bennünket. Három talpraesett testvér reked a Félhold-szigeten, ahol fantasztikus és korántsem veszélytelen  kalandokba bonyolódnak. A gyerekek nagy örömére a testvérek természetesen úrrá lesznek a viszontagságokon.

A Hajrá, Anja! című norvég ifjúsági film egy életvidám, vagány kislány leukémiával folytatott harcát mutatja be. Anja imádja a focit, bár osztálytársa, Jonas szerint az nem lányoknak való. A kislány akkor sem tesz le az iskolai bajnokságról, amikor kórházba kerül, és Jonas – szerelmét bizonyítandó – sajátos tervvel áll elő, hogy a segítségére siessen.

 

Ki hallott már a lemmingekről? A Lemming – A messzi Észak aprócska ura című természetfilmben Skandinávia talán legrejtélyesebb állatkáját ismerhetjük meg. Észak kis bajkeverőinek életébe lélegzetelállító felvételeken át nyerhetünk betekintést Török Zoltán dokumentumfilmjében.

A legkisebbeknek és szüleiknek egy skandináv diafilm-válogatással kedveskedik a fesztivál. Visszarepülünk az időben és felidézzük A rút kiskacsa, Trillevip, a törpe és A három morcos bakkecske történetét, de az olyan, kevésbé ismert mesékkel is megismerkedhetünk, mint A tejkút és a Babuka a fűben.

PROGRAM

 

Hajrá, Anja!

  1. november 22. 16:15
  2. november 26. 20:30

 

Lemming – A messzi Észak aprócska ura

  1. november 24. 17:00
  2. november 25. 16:30

 

Sarkköri mentőxpedíció

  1. november 24. 15:15

 

Skandináv diafilmek

  1. november 25. 13:00

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved