Te ott leszel? Engem érdekel! Facebookon szerveződő események meztelen igazsága.


Zuzmó (17éves) - 3 éve

Lehetetlen, de mégis igaz? Napjainkban igen divatos a Facebookon meghirdetni eseményeket, amelyekre vagy tolonganak az érdeklődők, több száz megosztást generálnak és ezer feletti a tutira „ott leszek” reakció, vagy pont ezek ellentéte. És mi van akkor, ha rengeteg visszajelzés érkezik, de mégse jön el senki? A közösségi felületeken érkezett visszajelzéseket érdemes vajon komolyan venni? A civil szervezetek és ad hoc szerveződéssel alakuló programszervezők alapozhatnak ezekre az információkra?

Történt egyszer egy őszi napon, hogy összepakoltuk a cókmókunkat és elindultunk a fővárosba, a Hősök terére, a „Mindenki fortnite táncol” nevezetű eseményre. Miután letettük a kocsit és elindultunk, már hosszú sor kígyózott a tér irányába. A helyszínt elérve elcsodálkoztunk, az összegyűlt tömegen, hirtelen nem is tudtuk hova kapni a fejünket. Ez várható is volt, mert majdnem 600-an „regisztráltak” és nyomtak az „ott leszek” gombra, illetve több mint 3000-en érdeklődtek a program iránt a legnépszerűbb közösségi portálon.

Tök jó volt látni, hogy ennyi fiút és lányt meg tudott mozgatni egy netes platformon elterjedt, hétköznapi emberek által meghirdetett örömtáncolás. Hihetetlen buliban volt részünk a profi tánctanár, a hangosítás, a fények, a szervezettség és a jó hangulat hatására. Gondoltuk is, hogy sokkal több ehhez hasonlót kéne szervezni!

Ja nem, mégsem. Ugyanis az igazság az, hogy rajtunk és a szervezőkön kívül egy árva lélek sem jelent meg, sőt még a szervezők is csak az esemény kezdése előtt 2 órával találták ki, hogy azért mégiscsak jó lenne kimenni hátha lesz ott valaki, aki tényleg eljön.

Biztos a legtöbbötök tudja, hogy nagyon sok olyan esemény van a Facebookon, amiket csak úgy teljesen random kitalálnak, mert úgy vélik vicces és aztán azok az emberek, akik ezt szintén humorosnak tartják bejelölik, hogy érdeklődnek, vagy akár ott is lesznek az adott eseményen. De persze eszükbe se jut ténylegesen megjelenni. Ez sajnos sok esetben félreértéseket is szülhet (mint például a fenti sztori), mert sokszor nem lehet tudni, hogy az eseményt kitaláló valójában komolyan gondolja e.

Ezért fontos tisztázni a szervezővel mindenképpen, hogy tényleg meg lesz e tartva az esemény, vagy csak viccnek szánta. A másik probléma pedig ennek a fordítottja, hogy a kitalálók lelkesen rákészülnek és amikor megtartanák a programot, akkor feltűnik nekik: – Jé nem jött el senki, mert senki nem gondolta komolyan.

Természetesen vannak olyan programok, amikhez nem kell túl sok fejtörés annak megállapítására, hogy ez tényleg csak egy poénból létrehozott dolog. Felsorolok egy párat a teljesség hiánya nélkül, mert vannak igen szórakoztatóak:

Ozorás sertésmájkrém elfogyasztása még a lejárata előtt, Csigaszem simogatás Hangács történelmi határában, Téliszalámi nyaraltatása, majd szellemidézés (hozzátenném itt az esemény dátuma 2099. dec.5.), Soros terv újratervezése, majd kerítésfestés a határon, Ultimét szandál kötés aztán buli itt-ott, Sátoraljaújhely régiesítése, majd after az Erzsébet Kórházban, Aggtelek megfiatalítása, Kis Duna sétány felnevelése majd leitatása, Kiszel Tünde születésnapi partyja naptárbemutatóval(ebben amúgy nem vagyok teljesen biztos, hogy csak vicc esemény…),  Közös strandolás Karácsonykor majd töltött káposzta evés, Fekete-tenger kifehérítése és beszívás a tengerparton I.Kallixtusz Pápával, Csendes-óceán felhangosítása, Exek égetése máglyán, utána közös vacsora és még ezer másik ehhez hasonló.

Te melyiken vennél részt?

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved