TEDxDanubia színpadán álltunk.


Orbók Réka (22éves) - 3 éve

Képzeld el, hogy tizenévesen ott állsz a Művészetek Palotájában, a TEDxDanubia nagyszínpada mellett. A szíved kalapál, irreálisan szaporán veszed a levegőt és azon gondolkodsz, hogy a korábban rád csatolt mikroport mindezt már valamerre, valakinek élőben közvetíti.  Aztán hirtelen elhangzik, hogy kidsnews.hu és a többiekével a te saját neved is. Lassan fellépkedsz a lépcsőkön tudva innen már nincs visszaút. Persze bevillan, hogy mekkora gáz lenne most és itt a tapsvihar kellős közepén hanyatt vágódni, de ez szerencsére ez nem történik meg. Megállsz a színpadon, a terem elcsendesedik, de a szemedbe világító reflektorok ellenére jól látod, ezer kíváncsi szempár néz vissza rád. Bár a gyomrod továbbra is görcsben, tudod, hogy most végre elérhetsz valamit. Itt és most valami olyat tehetsz, ami talán az egész megbélyegzett generációnak ugyanúgy fontos. Valamit ami talán kitörölheti a Z-ket érő sztereotípiákat.

A tét hatalmas, mégis amikor elkezdtünk beszélni egyszerre minden zavaró tényező megszűnik fontosnak lenni. Olyan mintha varázsütésre, egyszer csak részei lennénk ennek az egész rendszernek. Mi már ide tartozunk.

Ha kíváncsi vagy az előadásra akkor kövesd a Facebook oldalunkat, mivel hamarosan megnézheted majd az erről készült videót.  Ha szeretnéd, hogy ez a szülőkhöz vagy a sajátjaidhoz is eljusson akkor oszd meg másokkal is, hátha együtt alakíthatunk az emberek hozzáállásán.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved