Tintapaca vagy Drath Vader?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Ha a fűben fekve a felhőket bámulod, gyakran sárkányokat, medvéket és mindenféle egyéb formákat látsz bennük, vagy esetleg a holdfelszínt böngészve érzed úgy, hogy egy arc bámul rád? Nyugi teljesen normális vagy!

Ezt az ismert pszichológiai jelenséget ugyanis pareidoliának nevezik és egy olyan illuzórikus érzet, amely során bizonytalan és véletlenszerű ingereket konkrétnak és tisztán kivehetőnek érzünk. Gyakorlatilag az összevissza formákból, képdarabokból az agyunk egy már korábban megismert és elraktározott képet alkot újra. Ezt a képességünket használja az úgynevezett a Rorschach teszt is, amely a tintapacákba képzelt alakok alapján sok mindet tár fel rólunk a tesztet lefolytató szakembernek.

Persze nem csak a pacák és a felhők alkalmasak fantáziánk elengedésre, hanem a nővények is. Összeállításunkban néhány nővénnyel tesztelheted önmagad.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.



2017 Kidsnews | All rights reserved