10 érdekes tény a karácsonyról


kidsnews (127éves) - 3 éve

1,

Amerikai matematikusok kiszámolták, hogy ha tényleg a Télapó viszi ki az ajándékokat, akkor

másodpercenként nem kevesebb, mint 822 otthont kell meglátogatnia és 650 mérföld per másodperces sebességgel kell száguldania, ha pontosan szeretné kikézbesíteni mindet.

2,

A jól ismert, amerikai vásárlási láz Amerikában, a második világháborúban kezdődött, amikor karácsonykor a bátorítónak szánt ajándékokat jóval korábban kellett postára adni, hogy azok időben megérkezzenek a katonákhoz.

3,

Paul McCartney minden évben közel félmillió dollárt keres karácsonyi dalával, a Wonderful Christmas Time című notával, annak ellenére, hogy sokak szerint minden idők egyik legidegesítőbb dala.

4,

A fehér karácsony esélye Angliában és Írországban nagyjából egy a tízhez.

5,

A zoknik kiakasztása, amely leginkább az Egyesült Államokban és Kanadában vált hagyománnyá egy holland szokásból ered, ahol kitették a cipőiket étellel tele Szent Miklós szamarainak, aki cserébe ajándékokat hagyott bennük.

6,

Japánok hagyományos karácsonyi étele a KFC karácsonyi menüje, ami annyira kelendő, hogy hetekkel előre kell rendelni a szigetországban.

7,

Ausztráliában kenguruk húzzák a télapó szánját, és a strandon, a kerti grill mellől egy szál osztogatja az ajándékokat.

8,

Egy amerikai tanulmány szerint közel 40 dekányit hízunk az ünnepek alatt, hála a befalt karácsonyi süteményeknek és ételeknek.

9,

A karácsonyi díszek színeiben a piros a szeretetet, a zöld pedig az életet szimbolizálja, míg az arany a gazdagság és a bőség jelképe az ünnepek alatt.

10,

A piros orrú Randolf, az első számú rénszarvas valójában egy 1939-ben megalkotott reklámfigura, amit Robert L. May vásárlómágnesnek tervezett a saját áruházába.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved