A kozmetikumok rettentő gusztustalan összetevői.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Egy kis csiganyál, néhány fülemülekaki, csipetnyi bogárőrlemény, pár halpikkely vagy fiolányi bikasperma, és ha van jöhet az ámbráscet tízmilliókat érő hányásának egy bolhányi darabja. Nem ez nem valami középkori boszorkányfőzet receptje, hanem az illatszerboltok polcain figyelő gyakran hétköznapi arckrémek és kozmetikumok jellemző összetevőinek, a valós mennyiségekhez nem ragaszkodó felsorolása. Bár ezek általában a kisbetűs részben sem jelennek meg a terméken, most sorra vesszük ezeket a gusztustalanságokat.

A halpikkely kivonat garantálja a csillogást, így ezt nem csak a samponokba vagy a balzsamokba, de még a körömlakkokba is előszeretettel teszik a gyártók, míg a bogárőrlemény festékanyagként kerül a dobozokba.

A korábban említett nagytestű emlős örökítőanyagának szépészeti felhasználása sem újkeletű megoldás. Különösen a száraz és igénybe vett hajra szokták ajánlani és létezik pakolás, valamint sampon formájában is. A feltehetően a beszerzés nehézségei miatt aranyárban mért különleges kezeléseket, az exkluzív fodrászszalonokban kérhetik a vendégek.

A cseppet sem vonzóbb hangzású fülemülekaki szépségpari felhasználásának hagyománya japánból ered, ahol még a gésák fedezték fel, hogy a madár mellékterméke csodákat művel az arcbőrükkel.

Összeállításunk végére maradt a bálna hányás, amely származását tekintve a Physeter macrocephalus időről időre kiöklendezett, a bélfalát védő gyomorváladéka. A természetes állapotában rettentően büdös valami, a kiszáradás után egyébként kifejezetten vonzó illatot áraszt, ezért kedvelt alapanyaga a parfümöknek és illatosított kozmetikumoknak is. Beszerezni nem könnyű ezért egy nagyobb darab belőle 50-60 millió forintot is megér.

Rövid összeállításunk alatt megbizonyosodhatunk róla, hogy a szépségért elképesztő dolgokat vagyunk képesek magukra kenni. Vajon a fenti anyagok jótékony szépészeti hatásait felfedezők vajon milyen formában tettek szert tudásukra?!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved