Benini fiatalokkal ismertetik meg a digitális történetmesélés eszköztárát


kidsnews (127éves) - 3 éve

A nyugat-afrikai Benini Köztársaságba is eljut az  Youth in Progress and Partnership for Equality and Exchange (YIPPEE) program, Benin és Magyarország mellett Románia, az Egyesült Királyság, és Olaszország egy-egy civil szervezete vesz részt a fiatalok kapacitásépítését elősegítő projektben.

A benini, brit, olasz, román és magyar civil szervezetek együttműködésére épülő projekttevékenységek célja, hogy a fiatalokkal foglalkozó szakemberek és szervezetek, intézmények a digitális történetmesélés módszerét megismerjék és alkalmazzák a tehetséggondozással, a pályaorientációval és a közösségépítéssel összefüggő szolgáltatásaik fejlesztése során a fiatalok, kiemelten a hátrányos helyzetben élő fiatalok körében.

A fiataloknak a digitális történetmesélés lehetőséget biztosít az önismeretük és önértékelésük fejlődéséhez, annak érdekében, hogy magabiztosabban lépjenek ki a munkaerőpiacra és aktívabb szerepet vállaljanak szűkebb és tágabb közösségükben, környezetükben az egyenlőtlenségek, igazságtalanságok visszaszorításáért.

2017 decemberétől 2019 áprilisáig két képzésen több mint 50 résztvevő oszthatja meg egymással digitális történeteit, a filmkészítés tapasztalatait és a munkafolyamat eredményeit.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.



Forrás:

Anthropolis Egyesület

2017 Kidsnews | All rights reserved