Davide Lanzafame – A Fradi volt Juventusos játékosa


Naan (17éves) - 3 éve

Az a játékos nagyon tapasztaltnak mondható, aki megjárta a Budapest Honvédot és a Ferencvárost is. Davide Lanzafame, a 2017-18-as magyar bajnokság gólkirálya ezt elmondhatja magáról, aki ebben az évben már 6 gólnál jár, ezzel az FTC első, az idei OTP Bank liga holtverseny második legeredményesebb játékosa.

Lanzafame Torinóban született 1987-ben. Pályafutását a legeredményesebb olasz klub, a Juventus színeiben kezdte meg, ahol utánpótlásbajnokságot nyert csapatával. A felnőtt csapatban 2006-ban mutatkozott be a Serie B-ben (a Juventust a Calciopoli elnevezésű olasz labdarúgó-botrány miatt lesorolták a másodosztályba). Csupán egy bajnokin kapott lehetőséget a fekete-fehér klubban, mivel a Juventus többszöri kölcsönadás után 2008-ban eladta az US Palermonak. 2013-ban már volt a Budapest Honvéd játékosa kölcsönben, de bundaügye miatt járó eltiltása után az AC Perugia csapatában folytatta.

2016-ban szerződött végleg a Honvédba, ahol első évében rögtön bajnoki címet ünnepelhetett csapatával honfitársa, a szintén olasz Marco Rossi (a magyar válogatott mostani vezetőedzője) irányítása alatt.

Jelenlegi csapatához, a listavezető Ferencvároshoz 2018 nyarán szerződött.

 Az alábbiakban egy rövid kis interjút olvashattok azzal az olasz játékossal, aki Cristiano Ronaldo jelenlegi csapatát is megjárta.

 Van kedvenc futballistád? Gyerekkorodban ki volt a példaképed?

A kedvenc játékosom Zlatan Ibrahimovic, gyerekkoromban pedig mindig is a brazil Ronaldot tekintettem példaképemnek.

Hogy érzed magad a Ferencvárosnál? Az átigazolásodkor nem tartottál a Honvéd drukkerek reakcióitól?

Nem voltam boldog, amikor negatív kritikákat kaptam tőlük, de mindig is tisztelettel voltak irántam és ez nagyon jól esik. Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosnál, mivel jelenleg vezetjük a bajnokságot és célunk, hogy meg is nyerjük. Jövőre nagyon szeretnénk egy sikeres európai kupaszereplést megélni.

Mit gondolsz Thomas Doll leváltásáról és milyen véleménnyel vagy az új edzőről, Szerhij Rebrovról?

Nem tudhatom, mi volt az oka Doll leváltásának, ez a Klub döntése volt. Az új edzőnket egy nagyon hozzáértő, professzionális szakembernek tartom.

Mit gondolsz, idén is meg tudod nyerni a magyar bajnokság gólkirályi címét?

Nagyon örültem tavaly a díjnak, mivel ez azt jelenti, hogy jó munkát végeztem a csapatomnak. Ha kétszer meg tudnám nyerni a címet egymás után két külön csapatnak, azzal nagyon meg lennék elégedve.

Van Böde Dániel, Varga Roland és közted rivalizálás?

Nem, hiszen egy csapatban játszunk. Inkább segítjük egymást és nem versengünk.

Szeretsz Magyarországon élni? A családod mit szól az itteni élethez?

Igen, nagyon szeretek itt élni, Budapest egy csodás város! A családom is nagyon élvezi az ittlétet.

Gondolkodtál már azon, hogy magyar válogatott legyél?

Igen, megfordult már a fejemben, de nem ilyen egyszerű, ez még a jövő zenéje. Az előttem lebegő cél a bajnokság megnyerése az FTC-vel.

A Fradi legutóbbi 3-2-es Mezőkövesd elleni győzelmével már biztosan a tabella élén tölti a téli szünetet. Az olasz támadó 2 góllal segítette hozzá csapatát a kék-sárgák legyőzéséhez.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved