December 24.- Ádám és Éva-Tényleg két embertől származunk?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Bár a mai nap már leginkább a karácsonyfáról és az ajándékozásról szól, mégis fontos megemlíteni, hogy december 24-e az ábrahámi vallásokban Ádám és Éva emléknapja, mivel a Biblia és a Korán szerint is ők voltak az első emberpár, akiket az Isten a Földre teremtett.

Az emberi történelem legelső és az egyik legdrámaibb történetét alapvetően vallási oldalról közelítette meg az emberiség az elmúlt évszázadokban, így nem csoda, hogy igencsak meglepődött mindenki, amikor

két neves tudós, Mark Stoeckle és David Thaler előálltak azzal az elméletükkel, amely szerint a modern embereknek tényleg mindössze két ősük volt.

A Human Evolution folyóiratban megjelent tanulmány szerint ugyanis Ádám és Éva akár valós személyek is lehettek, ráadásul történetük a Földön, egy globális kihalási hullámot követően és maximum 200 ezer éve kezdődhetett el. Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az emberiségnek valamiért újra kellett teremteni önmagát, mert már valószínűleg egyszer kihaltunk, ráadásul nem is olyan régen. Ha mindez igaz nem árt alaposan átgondolni nemcsak a múltunkat, de a jövőnket is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

forbes.com

kép: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved