December 8. – Amikor ingyen repülőjegyet ígértek a Malév járataira


kidsnews (127éves) - 3 éve

Mindenki nagy meglepetésére, 1997. december 8-án Horn Gyula akkori miniszterelnök a Magyar Televízió adásában bejelentette, hogy január 1-jétől a 65 év felettiek, az év kisebb forgalmú hónapjaiban korlátozás nélkül és ingyenesen utazhatnak a Malév járatain.

A korabeli sajtóértesülések szerint -a nemzetközi légiközlekedésben példanélküli nagyvonalúságot beharangozó kampánybeszéd után- a Malév részvényeinek túlnyomó többségét birtokló Alitaliánál „csak úgy kapkodták a levegőt”.

A döbbenetet tovább fokozta, hogy alig pár órán belül komplett nyugdíjasklubok adták le foglalásaikat országszerte, jellemzően légitársaság lehető legmesszebb lévő desztinációira.

kép: fortepan.hu/Kölcsényi Zoltán

“Az ingyenes utazási lehetőséggel kapcsolatos miniszterelnöki bejelentés kapcsán a Malév Rt. tájékoztatja tisztelt nyugdíjaskorú (65 éven felüli) utasait, hogy a felajánlott utazási lehetőség leghamarabb 1998 februárjában vehető igénybe. A Malév Rt. még 1997 decembere folyamán kidolgozza a térítésmentes utazás részletes feltételeit és a korlátozásokat. A részletes utazási feltételeket a Malév 1998 januárjában közlemény formájában fogja nyilvánosságra hozni, illetve azokat saját jegyirodáiban ki fogja függeszteni az érdeklődők számára.”

-hangzott a Malév villámgyorsan összerakott közleménye.

Persze az ingyen repülésből aztán nem lett semmi, és sokan úgy vélik a miniszterelnök nem Malévot, hanem Mahartot akart mondani a nagy sikert aratott beszédében.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kiemelt kép: A MALÉV TU-154 B-2 típusú utasszállító repülőgépe Párizsban, 1989-be. Forrás: fortepan.hu/Umann Kornél

2017 Kidsnews | All rights reserved