Dodó madarat és erszényes farkast is láthatsz a bécsi Természettudományi Múzeumban


Eboss Boss (14éves) - 3 éve

Amíg legtöbben a bécsi adventi vásárra igyekeznek az osztrák fővárosba, addig mi a karácsonyi vásár mellett található Természettudományi Múzeumot vettük célba és őszintén mondhatom, nem bántuk meg.

Az bécsi udvar “ásványszobájaként” alapított Természettudományi Múzeumot I. Ferenc József császár alapította és azóta a világ egyik legnagyobb és legszínesebb természeti kincsekkel, állatvilággal és a föld történetével foglalkozó kiállítás vált belőle. Ahol 39 teremben a mozgó dinoszaurusztól, érdekes ásványokig tényleg megtalálható számtalan érdekesség.

Valószínűleg a legnagyobb kuriózumnak tekinthető a 25 000 éves Willendorfi Vénusz aprócska termékenységi szobra, ami még az én kezemhez képest is aprónak tűnik. Számomra azonban mégis a legizgalmasabbak az elképesztő fajgazdagságú madár termek, ahol olyan különlegességeket is meg lehet nézni, mint évszázadok óta kihalt dodó madár.

Tovább haladva a számtalan érdekesség mellett rám a legnagyobb hatást a szintén kihalt erszényes farkas preparált szobra tette és persze a dinoszaurusz terem. Ahol a gigantikus őskori állatok csontvázai és maradványai mellet egy mozgó és félelmetesen üvöltő Alloszaurusz borzolja a látogatók kedélyét, őszintén megmondom nem volt kellemes eltörpülni a lábainál. A kicsit azért robotszerűen mozgó hüllőt egyébként a legújabb tudományos felfedezések alapján készítették kifejezetten a múzeum számára.

Sajnos ezek mellett az egynapos túránk csak az ásványterem gyors megtekintésére adott lehetőséget, ahol elképesztő nagyságban és mennyiségben található meg a világ számtalan pontjáról származó ásványok és drágakövek,még gyémántokat és smaragdot is láthat az ide látogató.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved