Grindelwald bűntettei.


Nusi (17éves) - 3 éve

A Grindelwald bűntettei c. film a Harry Potter előtt játszódik kb 50 évvel. A hangsúly itt nem a régi sorozatra való utalgatáson van, hanem a karakterek megismerésén. Ez nem egy Új Harry Potter film, hanem egy azzal azonos világ egyedi története. A film 1927-ben veszi fel a történet fonalát, pár hónappal az után, hogy elfogták Gellert Grindelwald-ot a varázsvilág legfőbb ellenségét.

Gothe hazautazik, ahol bátyja várja azzal a hírrel, hogy elveszi feleségül Leta Lestrange-t – Gothe gyerekkori szerelmét. Gothe bár szereti bátyját, rivalizál is vele, sőt kicsit neheztel is rá, elsősorban Leta miatt, de a kapcsolatuk romlásának fő oka az, hogy Theseus nem fogadja el az öccsét úgy ahogy van.

Gothe a Mágiaügyi Minisztériumtól azt a feladatot kapja, hogy találja és ölje meg a halottnak hitt obskuráló fiút, Credence-t. Nem vállalja a fiú megölését, azonban régi tanára Albus Dombledore kérésére elutazik Franciaországba, hogy megkeresse és biztonságba helyezze a fiút. Mindeközben fut két szerelmi szál Gothe és Tina, valamint Queenie és Jacob közt. Adva van egy küldetés, egy kvázi kiválasztott – aki még nem tudja melyik oldalra álljon –, két szerelmi szál és rengeteg varázslat.

A színészek jók, nagyon odafigyelhettek a castingra, mert piszok jól sikerül. A britt származású, Oscar-díjas Eddie Redmayne, már a testtartásával is képes suggalni a cseppet rosszul szocializálódott, visszahúzódó, különc varázslót. Talán nem ez a legjobb filmje, de szerintem zseniális.

Másik főszereplő a sötét mágus Grindelwald. Johnny Depp brillírozik a filmben, mintha ráöntötték volna a szerepet. Az ahogy mozog, ahogy beszél lenyűgöző, szinte a mimikájával rávesz, hogy melléálljak. Én személy szerint, mindig is kíváncsi voltam arra, hogy Dumbledore, hogy győzte le egykori barátját, érdekelt Grindelwald karaktere, és meg kell, hogy mondjam elképesztően jó lett, tényleg elhiszem, hogy ilyen lehetett Dumbledore régi riválisa.

Jude Law remek Dumbledore-ként, már a karakter is olyan megbízhatóságot és biztonságérzetet sugall, amilyennek egy Dumbledore-nak lennie kell, én biztos rábíznám az életem, ha diák lennék a Roxfortban. A filmben kevés szerepet kapott, de szerintem jól van ez így.

A női szereplők is jók, például a bizonytalan Queenie (Fine Frenzy) vagy az erős, de kétségek közt szenvedő Tina (Katherine Waterstone). Utóbbi bár sokat szerepelt a filmben, a szerepét jól játszotta, nem nyújtott túl emlékezetes alakítást. A személyes kedvencem Leta Lestrange (Zoe Kravitz) lett. Különc, mint Gothe, de nyomasztó titkot őriz a múltjáról. Sok mindent tudhatunk meg általa a Harry Potter sorozatban is már említett Lestrange famíliáról. Érdekes karakter még Nagini (Claudia Kim), aki, mint Voldemort mondhatni társaként jelent meg először. Azt, hogy miért vált gonosszá, majd a következő részből megtudjuk.

Az előző filmben megismert Jacob-nak (Dan Fogler) nem sok szerepe volt, a film nélküle is ugyanolyan lett volna.

Az egyik legfontosabb karakterről még nem is beszéltem. Credence (Ezra Miller) hatalmas erővel bíró varázsló, akit muglik neveltek. Az ő múltja, talán a legérdekesebb szál. Nem lövöm le poént, nézzétek meg a filmet.

Nekem a film nagyon tetszett, trükkös volt, megvolt benne a Harry Potter könyvek varázsa. Sok szempontból jobb volt, mint az első. Nicholas Flamel jeleneteiért piros pont jár az alkotóknak.

Bár sokan lehúzták, én nagyon ajánlom mindenkinek, aki szerette az eredeti sorozatot.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved