Hogyan lehet ellátni árammal Szingapúrt?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A 60 apró szigetből álló, felhőkarcolóiról híres, rendkívül dinamikusan fejlődő távol-keleti városállam egyre bővülő energiaigényét más megoldás híján, a napenergia hasznosításával tervezi megoldani a helyi vezetés. A probléma csak az, hogy a kis területű országban már az épületeknek is alig maradt hely, nemhogy a hatalmas területet foglaló napelem tábláknak. A helyzet persze nem újkeletű, már évtizedek óta igyekeznek a szárazföldet valahogy megnövelni a sekély tengerparti sávok feltöltésével. Az erőfeszítéseknek hála 1960 óta Szingapúr területe 581,5 km²-ről  716,1 km²-re növekedett.

A világ legkevésbé korrupt államának saját vízforrása is alig van, ezért hatalmas víztározókban gyűjtik az esővizet. Ez volt az a körülmény,  amely kapóra jött az energiaszektornak. Kiderült ugyanis, hogy a 17 hatalmas víztározóból 10-ben, egy kis innovációval minden gond nélkül el lehet helyezni 11 ezer négyzetméternyi napelemet, így biztosítva az elektromos áramot a környék 250 lakásban élő embereknek.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved