Jég velünk – Jászapáti Petrát és Liu Shaoangot kérdeztük


Naan (17éves) - 3 éve

Két arany- és egy ezüstéremmel tért haza a magyar csapat Kazahsztánból, a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa-sorozatának 3. állomásáról. Liu Shaoang 2 érmet szerzett, Jászapáti Petra pedig sporttörténelmi győzelmet aratott 500 méteren.

Első győzelmünket Liu Shaoang szerezte 1000 méteren, magabiztosan ért elsőként célba a holland Sjinkie Knegt előtt. Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Varnyú Alex – Krueger Cole összetételű férfi váltónk ezúttal nem tudott döntőbe jutni, a B döntőben szerzett 2. helyünk összesítésben a 6. helyezést jelentett.

A kisebbik Liu testvér második érmét, egy ezüstöt 500 méteren szerezte, ugyanezen a távon Burján Csaba az 5. lett. Liu Shaolin Sándor a 6. helyet szerezte meg, miután az elődöntőben ráfutott egy jéghibára, de a B döntőt ezek után megnyerte.

A nőknél Jászapáti Petra az 500 méter döntőjében ért elsőként célba, ezzel sporttörténelmet írt, mivel magyar női gyorskorcsolyázó még sosem nyert világkupán aranyérmet.

Az érmesekkel és Liu Shaolin Sándorral készült interjút Kidsnews youtube csatornáján találjátok.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved