Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
2 tojás
citrom reszelt héja ( kb. egy 10 forintos nagyságú darabon a fehér részig reszeld le)
25 dkg margarin
porcukor
vanília rúd vagy -aroma
és lekvár tölteléknek.
1,
Egy tálban vagy keverőgépben a lisztet a cukorral, a margarinnal, a 3 késhegynyi sütőporral, a tojással, a reszelt citrom héjjal, a vanília rúd kikapart belsejével ( vagy a vanília aromával, esetleg vaníliás cukorral) összedolgozzuk. Eközben már a sütőt fel kell melegíteni 150 – 160 fokra.
2,
Belisztezzük a gyúródeszkát ( vagy a tiszta pultot) és a nyújtó fát ( ha ez sincs bármilyen hengeres tárgy megteszi, ha tiszta) és kisebb darabokban kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra.
3,
Kiszúrjuk a tésztát a linzerformával, majd az alsó és felső darabokat is a tepsiben lévő sütőpapírra rakjuk.
4,
Az előmelegített sütőben a tészta maximum 15 perc alatt kisül, amelyet követően már csak a lekvár és a porcukor van hátra A felső darabokat még forrón szórjuk be, az alsókat pedig lekvárral kenjük meg. Ezután mindkét felet összeillesztve kész a linzer.