Karácsonyi linzer totál kezdőknek


kidsnews (127éves) - 2 éve

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg liszt

20 dkg cukor

1 csomag sütőpor

2 tojás

citrom reszelt héja ( kb. egy 10 forintos nagyságú darabon a fehér részig reszeld le)

25 dkg margarin

porcukor

vanília rúd vagy -aroma

és lekvár tölteléknek.

1,

Egy tálban vagy keverőgépben a lisztet a cukorral, a margarinnal, a 3 késhegynyi sütőporral, a tojással, a reszelt citrom héjjal, a vanília rúd kikapart belsejével ( vagy a vanília aromával, esetleg vaníliás cukorral)  összedolgozzuk. Eközben már a sütőt fel kell melegíteni 150 – 160 fokra.

2,

Belisztezzük a gyúródeszkát ( vagy a tiszta pultot) és a nyújtó fát ( ha ez sincs bármilyen hengeres tárgy megteszi, ha tiszta) és kisebb darabokban kinyújtjuk körülbelül fél centi vastagra.

3,

Kiszúrjuk a tésztát a linzerformával, majd az alsó és felső darabokat is a tepsiben lévő sütőpapírra rakjuk.

4,

Az előmelegített sütőben a tészta maximum 15 perc alatt kisül, amelyet követően már csak a lekvár és a porcukor van hátra  A felső darabokat még forrón szórjuk be, az alsókat pedig lekvárral kenjük meg. Ezután mindkét felet összeillesztve kész a linzer.

 



2017 Kidsnews | All rights reserved