Karácsonyi túlélőtippek tizenéveseknek


kidsnews (127éves) - 3 éve

Bár az év vége felé már a Facebookon is láthatjuk mindenki mennyire boldog, és a karácsony bizonyítottan az év legfelhőtlenebb és legboldogabb időszaka, mégsem szabad elhallgatni, hogy sokan stresszelnek már most is a közelgő ünneptől.

Amennyiben te is közéjük tartozol itt van néhány egyszerű túlélőtipp.

1.,

Ha szeretnéd tehermentesíteni a Jézuskát és magad ajándékoznál, javasoljuk mielőtt vásárolni indulsz, kalkulálj és mindenképpen gondold át kinek mit szeretnél venni. Elmélkedj és emlékezz, hogy ki mit szeret, mire vágyik, hogy ne az üzletközpontban kóborolva kelljen a záróra elött „valamit” már tényleg venned. Ha van ötleted (miért ne lenne?) nézd ki az interneten, hogy ezeket hol lehet a legkönnyebben és a legkedvezőbb árban beszerezni.

Tervezd meg mikor mész vásárolni, és ha tudsz válassz olyan időszakot amikor az egy négyzetméterre eső vásárlásmániások előfordulása a legalacsonyabb.

2.,

Beszéld át a családdal, hogy mi az ünnepi időszak ütemterve. Az ősök gyakran hajlamosak elfelejteni, hogy ez az időszak a jól megérdemelt téli szünetre esik, így elképzelhető, hogy a nagyi több napos, évtizedeket átugró visszaemlékezés maratonja mellett a téli sport fellegvárait, vagy éppen haverokat is meglátogatnád.

Ha előre tisztázod, hogy bizony neked is kell egy kis nyugalom, akkor elkerülhető a makacs ellenkezésed, feszültséget szülő mondatokba szerkesztése.

Ha esetleg elváltak a szüleid, érdemes tisztázni külön-külön is velük, nehogy később legyen probléma, amikor leosztották a teljes időszakot a te terveidet figyelmen kívül hagyva.

3.,

Amennyiben már abban az életszakaszban jársz amikor már egy barát vagy barátnő is képben van, nem árt összehangolni nagyobb körben is a programokat, mielőtt a teljes szünet úgy telik el, hogy a nagy Ő-vel csak a közösségi média felületeken tudtok „találkozni”.

4.,

Az ünnep általában összehozza a távoli rokonokat is, akik a személyes tapasztalat, az információhiány, vagy egyszerűen csak a korábban lappangó ízlésficam miatt, a legelképesztőbb ajándékötletek megdöbbentő manifesztációit tudják előkapni a fotel mögül.

Legyen azonban bármi is a csomagban nem szabad elfelejteni, hogy ezeket is a jószándék csomagolta be neked.

5.,

Ha éppen karcsúsító diétázol, netán az ünnepi tányérban a Némó nyomában főszereplőinek szívfacsaró tragédiáját véled felfedezni, vagy a töltöttkáposzta az elvesztett kurtafarkú barátodra emlékeztet jelezd a problémát illedelmesen a házigazdának, biztos akad más is a kamrában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

képek: pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved