Két ezüst- és négy bronzérem a Nemzetközi Junior Természettudományi Diákolimpián


kidsnews (127éves) - 3 éve

Véget ért Botswanában a 45 ország részvételével zajló 15. Nemzetközi Junior Természettudományi Diákolimpia – adta hírül a Tudományos Olimpikonok facebook oldala. Az évente megrendezésre kerülő verseny az egyetlen a világon, ahol egyszerre mérhetik össze a tudásukat a 16 évesnél fiatalabb diákok a fizika, a kémia és a biológia területén. A tudományos erőpróba éppen ezért igen bonyolult és nehéz, mivel egyszerre igényel alapos felkészülést mindhárom említett területen. Az idei megmérettetésen Magyarország küldöttsége két ezüst- és négy bronzérmet tudhatott magáénak, amelyekkel hazánk összesítésben a 13. helyen végzett.

A magyar csapat az első képen, balról jobbra: Csonka Zétény (Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium., Pécs) bronz; Villányi Attila; botswanai student guide; Debreczeni Dorina (Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium) bronz; Gyertyán Attila; Szabó Péter Levente (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium) ezüst; Yokota Adan (Gödöllői Török Ignác Gimnázium) bronz; Farkas Izabella (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium) bronz; Nguyen Bich Diep (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium) ezüst.

Gratulálunk a küldöttség tagjainak az eredményekért!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Fotók: Villányi Attila

2017 Kidsnews | All rights reserved