Mi az ott? Bang, egy golyó! Társasjátékot teszteltünk


Tigirl (16éves) - 3 éve

Biztos ez? Szerintem pedig az egyik legkirályabb vadnyugatos partijáték, amit csak játszottam! Izgalmas, vicces és nagyon furfangos, szóval vigyázni kell, kit “lődözöl”…

Bang, jól belecsaptam a közepébe, mi? 🙂 Akkor kezdem előről: a Bang! egy hihetetlenül jó játék, amely során cowboy-ok bőrébe bújhatunk, hogy aztán lyukacsosra lőjük a haverjaink hátsóját. Persze ez nem ennyire egyszerű, mert ha nem vigyázunk, akkor könnyen bekerülhetünk mi is a célkeresztbe!

Az alapjátékban gyakorlatilag csak kártyák vannak, tehát a doboza is kicsi, jól hordozható. Ezek között a kártyák között találunk karakter, szerep, felszerelés, illetve akciókártyákat – ezekkel kell játszani. Mivel a karakter- és a szerepkártyák adottak, az akciókkal és eszközökkel tudunk csak taktikázni, illetve kihasználhatjuk az egyéni képességeinket is.

Azonban van egy ugyan pici, de nagyon is jelentős csavar a dologban: a Sheriff kivételével nem tudjuk, hogy melyik játékos milyen szerepet kapott (lehetsz bandita, renegát és sheriff-helyettes is). Minden szerephez tartozik egy cél, amit meg kell valósítania a győzelemért.

Említettem korábban, hogy az alapjátékról írok most, mivel tudomásom szerint a Bang!-ből van számtalan verzió és kiegészítő. Én személyesen eddig csak egyet, a Bang! – A kockajátékot próbáltam ki, az is nagyon tetszett. Azt a variációt inkább nagy utazóknak ajánlom, akik útközben is szeretnék élvezni a Colt. 45 golyó-suhanását.

Amióta megkaptam, ez lett az egyik kedvenc társasom. Nem mondom, hogy nem képes   viszályt szítani családon vagy baráti társaságon belül (nekünk már sikerült összeveszni), tekintve, hogy nem kooperatív társas. 🙂

Viszont alapjában véve mindig, mindenhol jó játék, én magamtól minden háztartásnak ajándékoznék (legalább) egyet belőle.

A kidsnews.hu kedvelőinek a Gémklub Kft. egyedi

5% kedvezményt biztosít

Ide kattintva tudsz érvényesíteni és a “KIDSNEWS20182” kuponkóddal kedvezményesen megvásárolhatod.

(A kedvezmény érvényesítéséhez csak tedd a kosárba a játékot, majd a kuponkód  beviteli mezőjébe írd be a kuponkódot.- KIDSNEWS20182-)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved