Michelle Marly: Coco Chanel és a Szerelem Illata


DumásKisCsaj (17éves) - 3 éve

Vannak olyan emberek, akik kifejezetten szeretik az életrajzi könyveket, amelyekben szárazon le van írva egy-egy híres személy élettörténete. Nos, én nem tartozok közéjük, mert szeretem megélni a történet főszereplőjével együtt az eseményeket, elképzelni azt, hogy én is részese vagyok a cselekménynek.

Ez a könyv csodás megoldás arra, hogy a ‘Divat Nagyasszonyának’ életéről jobban tájékozódhassak, mivel Chanel életét nem tényszerűen mutatja be, hanem mint egy kitalált karakter sorsát. Coco Gabriel Chanel neve szerintem mindenki számára ismerős. Neki köszönhetjük a női nadrágot, ikonikus illatokat és azt, hogy a saját stílusunk fontosabb, mint a divat folyamatos változása. “A divat változik, a stílus örök.” és ezért hálásak vagyunk neki.

Spoileres Tartalom:

A könyv Coco életének egy olyan mély pontjáról indul, amikor megtudja karácsony előtt, hogy szeretője és élettársa Arthur Capel (alias Boy) autóbalesetben életét veszti. A Divat Nagyasszonyának élete ekkor vízválasztó ponthoz érkezik. A gyász felemészti az életét, de szerencséjére a segítségére siet legjobb barátnője Misia.
Coco és Boy, az autóbaleset előtt egy parfüm megalkotását tervezték, amit a Chanel márka leghűségesebb vevőinek szántak volna. Chanel szerelme halála után beleveti magát a munkába, hogy emléket állítson a közös szerelmüknek Boyjal.

Egy fontos momentum számomra a könyvben, mikor Chanel már a parfümjén dolgozik, –ez örökre az agyamba vésődött, sose fogom elfelejteni – elhangzik, hogy a pézsma illata olyan mint egy bordélyház. Ezek után Coco Velencébe utazik Misiaékkal és ott megismerkedik Dimitri Romanov, hasonlóan izgalmas személyiséggel rendelkező orosz herceggel, akivel újra elkezdi élni az életét. Újra megtapasztalja a szerelem csodálatos érzését és kimozdul a gyász sötétségéből. De sajnos míg Coco hazautazik Párizsba, hogy dolgozhasson a parfümjén addig Romanov Dániába megy.

Párizsban megismerkedik a művész világgal és Igor Stravinsky orosz zeneszerzővel, aki bőszen udvarol Coco-nak.  1921. Megszületik az illat. Az ikonikus Chanel No. 5 (amire a következő havi fizetésemet fogom költeni… nem tehetek róla rajongó vagyok) A világ máig is legismertebb és legnépszerűbb parfümje, aminek az illatáról tényleg a szerelem jut először az ember eszébe.

A könyv tökéletesen bemutatja az első világégés utáni időszakot és a szintén ikonikus és pörgős 20-as évek elejét is. Illetve a tény, hogy egy életrajzi kötet regény kontextusba van helyezve igazán izgalmas és azok az olvasók, akik nem feltétlenül szeretik az életrajzi műveket, szintén tájékozódhatnak a XX. század egyik leghíresebb alakjáról.

Aki szereti ezt a korszakot vagy a romantikus regényeket, azoknak nagyon nagyon ajánlom. Coco Chanel rajongóknak pedig kötelező!

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved