Most akkor jó, ha házinyúlra lövünk vagy nem?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Bizonyára mindenki hallotta már az örök érvényűnek titulált „házinyúlra nem lövünk” szállóigét. Az iskolai vagy később a munkahelyi bimbódzó párkapcsolatok állítólagos tilalma, egészen addig teljesen logikusnak és követhetőnek tűnik, amíg az osztálykiránduláson a korábban csak a szemed sarkából figyelt kiszemelt, el nem kezd közeledni hozzád.

A szerelem ugyanis nem válogat, nem érdekli, hogy egy suliba, vagy esetleg ugyanabba az osztályba jártok. A körülötted lévő világ hirtelen megváltozik, a korábbi állásfoglalások és példabeszédek emlékei pedig valahogy kezdenek elhalványulni.

De vajon tényleg ekkora gáz ez a házinyulas dolog?

Az biztos, hogy egy ilyen kapcsolat számos előnnyel járhat, de hidd el akadnak árnyoldalai is bőven. Az nagyon jó, hogy szinte egész nap együtt lehettek, mehettek közösen büfébe, az udvarra, együtt írhatjátok a matekleckét, és részesei lehetettek egymás sikereinek is. Azzal azonban, hogy egy osztályba jártok, elvész annak a varázsa, amikor a rózsaszín ködben az órádat lesed, várva, hogy eljöjjön a délután, és végre találkozhass vele.

Ráadásul nem kifejezetten előnyős ha a magánéletetek nyitott könyv az iskolatársak előtt, márpedig ez ilyen esetekben gyakorlatilag elkerülhetetlen. Azt persze valószínűleg senki sem fogja rossz néven venni ha néha megfogjátok egymás kezét, vagy meglátnak egy lopott csókot, de egy esetleges összeveszés pillanatok alatt két táborra bonthatja a közösséget. Ha tudomásul veszed, hogy Vannak dolgok, amelyek szigorúan csak kettőtökre tartoznak akkor ezt simán el lehet kerülni. A nagyobb nehézségek a szakítás után köszönthetnek be, mivel akármennyire szeretnéd az osztálytársi viszony ilyenkor nem ér véget varázsütésre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az Instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a YouTube-on is.Forrás:

kép: Ben Kerckx, Tú Anh/pixabay.com

2017 Kidsnews | All rights reserved