Nem bízik a magyar a robotkatonákban


kidsnews (127éves) - 3 éve

Érdekes kutatási eredmények születtek az IBM mesterséges intelligenciával kapcsolatos közép-kelet-európai közvélemény-kutatásában, amely azt vizsgálta, hogy hogyan viszonyulnak az emberek a mesterséges intelligenciához és mit várnak a technológia fejlődésétől.

A magyarok, a lengyelek és az oroszok szerint az MI fejlődése leginkább az elektronikai iparban lesz hasznukra, míg a csehek úgy vélik, hogy az egészségügyben profitálhatnak majd a legjobban a technológiából.

A magyarok többsége szerint az MI mindennapi megjelenése hatékonyabbá teszi majd a munkafolyamatokat, megkímél minket a rutinfeladatoktól, növeli a szolgáltatások színvonalát, mérsékeli a közlekedési dugókat, valamint megkönnyíti az utazást és a házimunkát.

Esetleges negatívumként a kevesebb munkahelyet és a hackertámadások veszélyét említették a résztvevők, súlyos fenyegetésnek azonban alig 23 százalékunk nevezte a mesterséges intelligenciát. Kiderült, hogy a magyar emberek  közel fele befeküdne olyan műtétre, amelyet egy robot végezne el rajta, de a hadviselésben meglepő módon mindössze 6 százalékunk látná szívesen a technológiát.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

IBM mesterséges intelligenciával kapcsolatos közép-kelet-európai közvélemény-kutatás

2017 Kidsnews | All rights reserved