Nem Trump az idióta, pusztán az ellenfelei jól értenek a keresőszavas optimalizáláshoz.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Sundar Pichai a Google vezetője kénytelen volt az Egyesült Államok Kongresszusának részletesen elmagyarázni, hogy az „idióta” szóra való rákeresést követően miért jelenik meg a rendszerükben a legjobb helyeken Donald Trump fényképe.

A jelenség nem újkeletű, mivel az elnök már valamikor a nyár végén kijelentette, hogy véleménye szerint a Google szándékosan manipulálja az algoritmust, hogy lejárassa őt, de ezt már akkor is visszautasította a gigavállalat. Persze a kedélyek azóta sem nyugodtak le, ezért Sundar Pichai a Kongresszus elött kényszerült magyarázkodásra a keresőmotorjaik miatt. A cég állásfoglalása szerint azonban a hiba nem náluk keresendő, mivel a Trump ellenesek soraiban kiváló SEO (keresőoptimalizálással foglalkozó) szakemberek ülhetnek, akik annyira értenek a rendszerhez, hogy képesek azt céljaiknak megfelelően hangolni.

A jelenlegi elnök egyébként nem az első, aki az internet „áldozata” lett, hiszen George W. Bush a „szánalmas tévedés” szókapcsolattal került hasonló helyzetbe közel két évtizeddel ezelőtt.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

www.theverge.com

2017 Kidsnews | All rights reserved