Veszélyes “orrpiercing” trendek a fiatal barátfóka populációban.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Eddig ismeretlen kihívásokkal kénytelenek szembenézni a Hawaii szigeteken dolgozó tudósok és állatvédők, miután az elmúlt években több alkalommal találtak rá olyan fiatal barátfókákra amelyek orrából (!) egy-egy angolna lógott ki. A meglehetősen valószínűtlen helyzet kifejezetten veszélyes a fókák számára, hiszen súlyos fertőzéseket is összeszedhetnek, ráadásul a víz alá merülésnél nem tudják bezárni megfelelően az orrlyukukat.

Az, hogy pontosan hogyan kerültek a halak a fókák órrába még nem sikerült megfejteni a döbbent szakembereknek. Van, aki arra esküszik, hogy az állatok által egyben lenyelt angolnák menekülő utat keresve tévednek a tengeri ragadozók orrába, és olyan is aki úgy gondolja azok a vadászat közben szenvedik el a kellemetlen kalandot. A második feltevést látszik megalapozni azonban, hogy a barátfókák az élelmet keresve gyakran dugják a sziklák közé az orrukat, és az is tény, hogy az 1427 példányt számláló, súlyosan veszélyeztetett hawaii barátfóka populáció jellemzően angolnafélékkel táplálkozik.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 2017 Kidsnews | All rights reserved