Szorong a Z generáció!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Úgy tűnik a Z generáció az eddigi legkétségbeesettebb nemzedék. Egy, a számítógépes biztonsági megoldásokat forgalmazó Kaspersky Lab, és a Censuswide kutatócég által idén februárban végzett felmérés kimutatta, hogy a Z generáció (tizenévesek)  tagjai között valamiért szinte járványszerűen terjed a szorongás. Az Egyesült Királyságban megkérdezett 13 és 23 év közötti fiatalok 87 százaléka aggódik komolyan valami hétköznapi dolog miatt.

Legtöbben a külső megjelenésük, a kapcsolatok épsége, a pályaválasztás, és az ehhez szorosan kapcsolódó jövőbeli karrierjük miatt félnek a kelleténél jobban. Kimutatták azt is, hogy a  generációban a lányokat sokkal inkább kerítik hatalmukba a negatív érzések, mint a fiúkat. A szebbik nem képviselőinek 56 százalékát foglalkoztatja a külső megjelenése a kelleténél jobban, amely közel kétszerese a fiúknál mért adatnak.

A tanulmány szerint a szorongás negatív hatással van a fiatalság viselkedésére, amely leginkább a közösségi médiafelületek használatában érhető tetten. Mára már teljesen hétköznapivá vált az az egyébként öngerjesztő folyamat amikor a Z generáció tagjai az okoskészülékeik segítségével turbózzák fel fényképeiket és videóikat, hogy azokon sokkal szebbnek, egészségesebbnek, gondtalanabbnak és gazdagabbnak tűnjenek társaiknál.

Aggodalomra ad okot azonban, hogy bár szenvednek az adatok szerint nem kérnek sem a hozzátartozók, sem pedig a pszichológusok segítségéből.  Bevallottan könnyekkel, iskolai és munkahelyi hiányzással vagy az étkezési szokásaik drasztikus megváltoztatásával próbálják leküzdeni szorongásukat.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

kaspersky.com

2017 Kidsnews | All rights reserved