Új és visszatérő arcokkal érkezik a Dal 2019-ben is


Kovács Barna (19éves) - 3 éve

Bemutatták a Dal 2019-es mezőnyét a budapesti Akvárium klubban – írja az MTI.  Idén 416 pályamű közül választották ki azt a 30-at, amelyek részt vehetnek a Duna Televízió által hat héten át sugárzott műsorban.

Új műsorvezetővel és zsűritagokkal is bővül a csapat.  Fehérvári Gábor Alfréd mellett a műsor házigazdája Dallos Bogi lesz. Érdekesség, hogy a Fonogram díjas énekesnő A Dal-ban háromszor is versenyzett, sőt Tóth G. Zoltán We All című szerzeményével 2014-ben a döntőbe is bejutott.  Bár inkább a zenei karrierje miatt csenghet ismerősen a neve, nem idegen terep számára a műsorvezetés, jelenleg a Petőfi Tv egyik állandó munkatársa. A zsűriben a korábbi évben is látott Both Miklós (Kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, a Napra együttes gitárosa, énekese) és Mező Misi (a Magna Cum Laude frontembere) mellett új tagként Vincze Lilla (a 2016-ben megszűnt Napoleon Boulevard énekesnője, jelenleg kísérőzenekarral koncertezik) és Nagy Feró (a Beatrice énekese és dalszövegírója) foglal majd helyet. Vincze Lilla a sajtótájékoztatón elmondta, az egyéniséget, a kísérletező szellemet fogja keresni a dalversenyben. Nagy Feró a dalszövegekre fog különösképpen is koncentrálni, valamint felhívta rá a figyelmet, hogy mindenkinek szeretne segíteni.

Ebben az évben három különdíj kerül majd kiosztásra a versenyzők között. Keresik a Dal 2019 legjobb dalszövegíróját, felfedezettjét, és ismét megrendezésre kerül az online Akusztik Dalverseny.

Közétették a műsorba bejutott 30 előadót, és versenydalukat. Vannak közöttük, akik többedjére próbálják elnyerni a zsűri és a közönség szeretetét, többek között a tavalyi győztes, Pápai Joci is indul a dalversenyen. Versenybe száll az USNK-is, akik az Xfaktorból lehetnek ismerősek. Byealex mentoráltjai a Posztolj című dalukkal indulnak a versenyen, amit az Xfaktorban mutattak be először és több mint egy hétig vezették a Magyar Youtube trending listáját.

A Dal 2019 mezőnye:

Acoustic Planet – Nyári zápor

Antal Tímea feat. Demko Gergő – Kedves Világ!

Berkes Olivér – Lighthouse

Deniz – Ide várnak vissza

Diana – Little Bird

Fatal Error – Kulcs

Gotthy – Csak 1 perc

Hajdu Klára – You’re Gonna Rise

Hamar Barni – Wasted

Heatlie Dávid – La Mama Hotel

Konyha – Százszor visszajátszott

Kyra – Maradj még

Leander Kills – Hazavágyom

Mocsok 1 Kölykök – Egyszer

Monyo Project – Run Baby Run

Nagy Bogi – Holnap

Nomad – A remény hídjai

Oláh Gergő – Hozzád bújnék

Pápai Joci – Az én Apám

Pátkai Rozina – Frida

Petruska – Help Me Out of Here

Ruby Harlem – Forró

Salvus – Barát

Szekér Gergő – Madár, repülj!

The Middletonz – Roses

The Sign – Ő

USNK – Posztolj

Váray László – Someone Who Lives Like This

Vavra Bence – Szótlanság

YesYes – Incomplete

A műsor első adása 2019. január 19-én lesz a Duna Televízión, és hat héten keresztül követhetik a nézők a mezőny alakulását.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved