Vedd ki a kezedet a zsebedből!


kidsnews (127éves) - 3 éve

Engedjétek meg, hogy bemutassam nektek Mr. Közömböst, az “Exchanger Volunteer Program” keretében készült animációs kisfilm főszereplőjét. Az Egyesült Arab Emirátusokban bemutatott kampányfilm, a Give In To Giving az önkéntesség szerepére és szükségességére szeretné felhíni a figyelmet.

Bár manapság már ilyen kampányfilmekkel kell küzdeni a közöny ellen, az emberi együttműködés, és a kölcsönös segítségnyújtás igénye valójában egyidős az emberiséggel. Az élelemszerzés és a vadászat során egymás segítése, a megszerzett javak szétosztása, a bajba jutottak, betegek önzetlen támogatása minden természeti népre jellemző volt.

De akkor most mi van velünk, minden elveszett?

Egy a kisfilmhez csak témájában kapcsolódó kísérletsorozat kapcsán, Dan Ariely az amerikai Duke Egyetem pszichológia és viselkedési közgazdaságtan professzora, csapatával kávéra beváltható kuponokat adott át a véletlenszerűen kiválasztott embereknek, majd még aznap este felmérték, hogy ezek az alanyok boldogabbak lettek-e az ajándéktól vagy nem. Másnap, másoknak ismét kiosztották az ingyenes kuponokat, de már azzal a feltétellel, hogy nem lehet saját célra felhasználni, hanem azokat másoknak kell átadni. A kísérletsorozat során kiderült, hogy valamiért sokkal boldogabbak lettek azok az emberek, akik elajándékozhatták a kupont, mint azok, akik beváltották.

Ezek alapján úgy tűnik az embert az evolúció során életben tartó ösztönök még mindig működnek, így lehet tényleg nincs más dolgunk, mint kivenni a zsebünkből a kezünket….

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved