WWF szerint 20 évünk van


Szabó P. Dóra (19éves) - 3 éve

„…ha nem cselekszünk azonnal, akkor elkezdhetünk foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy lesz e még folytatás a Földön…”

Mint minden ember én magam is a komfortosabb, szívmelengetőbb dolgokat preferálom a csúf valóság helyett. Viszont egyszer annak is eljön az ideje, hogy felnyissuk a szemünket és szembe nézzünk a rideg, csupasz igazsággal.

A Föld nevezetű planéta, ahol élünk több évszázada tűri az emberi figyelmetlenség és tudatlanság okozta problémákat. Ezekre a jelenségekre tudósok ezrei próbálják felhívni a figyelmet, de a legelszomorítóbb az egészben, hogy mi erre csak úgy reagálunk, hogy:

„Attól, hogy én teszek valamit a környezetszennyezés csökkentése érdekében még semmi sem változik.”

Itt az ideje, hogy ne csak nézzünk, hanem lássunk is. Most öt pontban foglalom össze az általunk okozott károkat és következményeket. Viszont még mielőtt belemélyednénk ebbe, tudnotok kell, hogy  hosszú út áll előttünk, de ha mind összefogunk és azonnal lépünk, akkor semmi sem lehetetlen. Ellenben, ha nem cselekszünk azonnal, akkor elkezdhetünk foglalkozni azzal a kérdéssel, hogy lesz e még folytatás – derül ki a WWF természetvédelmi szervezet Élő Bolygó Jelentéséből (LPI – Living Planet Index), amely több ijesztő adatot is közöl. Mégpedig:

  1. A gerinces fajok populációinak 60 százaléka tűnt el bő negyven év alatt.

  2. A trópusokon már 89 százalékos a veszteség.

  3. Az édesvízi élőlények egyedsűrűsége 83 százalékkal csökkent. (1970 óta)

  4. A szárazföldi fajok populációi 1970 és 2012 között 38 százalékkal csökkentek.

  5. A túlhalászás a leggyakoribb fenyegetés, és míg egyes halászati ​​tevékenységek most erőteljesebb gazdálkodási intézkedések miatt mutatnak helyreállítást, a legnagyobb része a halállományoknak vagy teljesen kifogott, vagy túlhalászott.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved