zsDav interjú – Magyarország egyik legismertebb Minecraft youtuberét kérdeztük


Eboss Boss (14éves) - 3 éve

zsDav Magyarország egyik legismertebb Minecraft youtubere, akit a videói mellett a hobbijairól, a többi videóssal való kapcsolatáról, és még vagy ezer érdekes kérdésről faggattuk Miss Úszósapka szerkesztőtársammal együtt. Zsidakivits Dávid nem csak az influencerek sikereiről beszélt nekünk őszintén, hanem jövőterveiről is.

Kidsnews.hu Ebosz Boss: Hogyan kezdődött videósként a pályafutásod?

Zsdav: Ez egy nagyon nehéz kérdés, mert valójában nincs egy olyan pont, amit meg tudnék jelölni mint kezdő pillanat. Kisgyerekként elkezdetem videókat készíteni otthonra, aztán megismertem a YouTube-ot, ekkor még nagyon gyerekcipőben járt a felület is, és főként zene hallgatásra használták. Én pedig elkezdtem feltölteni kis home made videókat. Aztán megismertem a Minecraft játékot is és elkezdtem játékvideókat készíteni, ami azóta is működik.

Kidsnews.hu Miss Úszósapka: A Home made videók miről szóltak, azok is játék videók voltak?

ZsDav: Nem, azok teljesen más jellegűek voltak. Főként kisfilmek is meg játék tesztek, de persze nem olyan komolyak.

kidsnews.hu E. Boss: Miért pont Minecraft?

Zsdav: Mondj egy másik játékot a Legon és a Minecrafton kívül, amivel ennyire pontosan meg lehetne valósítani az elképzeléseidet a játékon belül? Szerintem nincs másik ilyen, én ezért is szeretem.

E.Boss:  Gondolom ismered a többi youtubert, milyen kapcsolatba vagytok?

Nem mindenkit ismerek, de akit igen, azzal jó haveri kapcsolatban vagyok. Sőt van olyan, akivel baráti viszonyt ápolok. DoggyAndiékkal rendszeresen együtt töltjük a szabadságunkat is, mostanában Jánosik Gergővel is nagyon jó viszonyt ápolok.

zsDav facebook

Miss Ú.: Hogyan kerültök kapcsolatba egymással? Gamer rendezvényeken?

Viccesen IceBlueBird-del ilyenkor azt szoktuk válaszolni, hogy a minecinema összehoz, mert velük például ott ismerkedtem meg, de persze ez változó, főként azért valóban különböző rendezvényeken.

E.Boss: Van verseny a Youtuberek között, és ha igen kiket gondolsz a riválisodnak?

Verseny valójában nincsen, talán azért mert a YouTube-on nem úgy számolódik a nézettség mint a televízió-műsorok esetében, nekünk nem kell azonos időben elvenni a nézőt a konkurens csatornától. Azt mondanám, hogy ilyen jellegű verseny szerintem nincs közöttünk, de persze van olyan videós, aki csak a nézettségre hajt és ezért bevállal olyan tartalmakat is, ami szerintem kínos.

De például olyan versengés van, ahol jó vagy jobb, minőségibb videót akarsz csinálni a másiknál, de ez a fajta rivalizálás szerintem kell és a nézőink profitálnak belőle azzal, hogy egyre jobb videókat kapnak tőlünk.

E.Boss: Meg lehet élni a videózásból?

Röviden igen, de azért ki kell egészítenem ezt mielőtt bárki azt gondolná, hogy könnyű élet lenne a videózás. Kétségtelen, hogy ez egy olyan hivatás, ami az ember hobbijából növi ki magát, de tévedés lenne azt hinni, hogy itt pillanatok alatt könnyű sikerként az ember ölébe hullik bármi is. Ha iskola és munka mellett hobbiként csinálod, és ügyes is vagy benne, akkor évek alatt valóban lehet olyan kifutása, hogy meg tudsz belőle élni, de ez is rengeteg munkával jár ugyanúgy, mint bármelyik szakma esetében.

E.Boss: Melyik a kedvenc Minecraft pályád?

Adventure map, vagy a horror pályák, de ami igazi kedvenc az a hiper pálya, mert szerintem utánozhatatlanul jó érzés amikor ugrálok egyik blokkról a másikra, néha sokat idegeskedek, de ez is hozzátartozik a játékhoz nálam.

Miss Ú.: Mi a jövőképed, meddig fogod csinálni a youtuberkedést?

Arra, hogy meddig csinálom a youtberkedést nincs kialakult határidő. De semmiképen nem gondolom életem végéig szóló lehetőségnek, a jövőben saját filmet szeretnék készíteni.

Miss Ú: Milyen filmet szeretnél készíteni?

Hát nem árulhatok el sok mindent róla, de ez egy kamaradarab lenne sok érzelemmel, titkokkal és misztériummal, de a hangsúly a drámai részleteken lenne.

Miss Ú: Mi lenne a te szereped a filmben rendezés, vagy inkább a színészet érdekel?

Inkább a rendezés az, ami vonz. Jelenleg is már úgy érzem, hogy ehhez van affinitásom, mert például már a nyolcadik MineCinema filmet készítem. Ez egy Minecraftban készített film gyerekek és felnőttek számára egyaránt, amihez mi írjuk a forgatókönyvet és végzünk minden munkát írástól vágásig, a szereplők pedig rajtam kívül más YouTube videósok. A filmet ezután moziban vetítjük le a nézőink számára. Ráadásul a januári rendezvényen már animációs lesz film, így ezen a téren is fejlesztem magam a rendezés mellett.

Miss Ú: Amikor néztem a videódat azon gondolkodtam, hogy a hangos beszéd, kiabálás az hozzátartozik a zsDav image-hez?

Pont nemrég néztem vissza gyerekkori videókat és megállapítottam, hogy milyen kis halk és félénk volt a hangom akkoriban. Mostanra valóban kissé hangos vagyok, de ez nem egy alakított kép, én ilyen hangos srác vagyok az életben is – legalábbis amikor játszom, engem elragad a hév.  Ez egyébként hátrány is, mert az ügyességi játékokban nem vagyok túl jó, mert izgulok és kevésbé tudok koncentrálni, amikor valamire valóban fókuszálni kellene.

E.Boss:  Egyedül, vagy csoportban szeretsz játszani?

Számomra, ha valakivel kooperálhatok, vagy ha csoportban játszhatok az sokkal nagyobb élvezetet ad mintha egyedül játszom, de persze azért játszom egyedül is 😊

Miss Ú: Milyen kapcsolatod van a nézőiddel, kommentelőkkel? Mennyire fontos neked az anonimitás?

Vállalom önmagam, de nyilván vannak olyan intimebb adatok, amit igyekszem nem megosztani mindenkivel. Szerintem jó a kapcsolatom a nézőimmel és sokszor kapok leveleket és ajándékokat tőlük, ez mindig nagyon kedves számomra. Persze néha vannak olyan helyzetek a hétköznapi életemben amikor magányra vágynék és örülnék, ha épp nem ismertek volna fel.

A komment az más kérdés, ha valami sima, negatív dolgot ír valaki az nem érdekes számomra, mert az csak egy vélemény, de van olyan, aki tényleg építőjellegű kritikát ír, akkor az első rosszul eső pillanatok után igyekszem megfogadni azokat. Szóval összességében sokszor jó, ha az ember kap negatív visszajelzést is, csak az nem mindegy milyen formában.

E.Boss: Van bakancslistádon valami, amit nagyon ki szeretnél próbálni?

Igen, a Bungee jumping-ot nagyon szeretném kipróbálni, de egyelőre az élni akarásom azt mondja, hogy ezt ne tegyem, szóval még gyűjtöm a bátorságom hozzá.

 Miss Ú: Mit gondolsz a Fortnite elsöprő sikeréről?

Egészen elképesztő, amit a játékkészítői letesznek az asztalra a siker megőrzése érdekében,  az alapokra folyamatos fejlesztések érkezetek, amit egészen zseniális módon, csak időszakokra tesznek elérhetővé, amitől különösen izgalmas a játék. Szóval azt gondolom megérdemelt a sikere a játéknak én is szívesen játszom vele.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved