A Hihetetlen család 2


Nusi (17éves) - 3 éve

A Hihetetlen család 2 (The Incredibles 2) a 2004-ben bemutatott Hihetetlen család folytatása. A filmet ezúttal is Brad Bird írta és rendezte, a producerek John Walker és Nicole Paradis Grindel voltak. Az amerikai animáció a Walt Disney Pictures és a Pixar Animation Studios közös alkotása. Amerikában 2018. június 15. mutatták be, még Magyarországon 2018. július 05-én láthattuk először.

A film az első rész végén veszi fel a történet fonalát, a szuperszülők és gyerekeik megküzdenek a magát „Aknakukacnak” hívó bankrablóval, és ahogy az elején már számítottunk rá, nem járnak sok sikerrel. A kormány megelégelve a folytonos „hősködést” megszünteti a szuperek beilleszkedését segítő programot. Bob és Helen nem tudják mitévők legyenek, a házuk elpusztult, nincs többé segítség és „deus ex machina”-ként megjelenik Fridzsiman, a család régi barátja egy kihagyhatatlan ajánlattal. Egy milliárdos üzletember vissza akarja hozni a szuperhősök korát. Fel is ajánl nekik egy állást, de Mr. Irdatlan helyett Nyúlánykát választja reklámarcnak, neki kell kiköveznie az utat a többiek előtt. Így Bobra marad a gyerekek pesztrálása. Először úgy néz ki, hogy helyt tud állni és sikerül elvégeznie első feladatát, megállítania egy fontos személyeket szállító, őrült sebeséggel száguldó vonatot, azonban feltűnik egy új ellenség a „Démonitor”. Vajon ki ő, és mit akar elérni?

Nekem nem voltak különösebb elvárásaim a filmmel kapcsolatban, ami szerencse, mert így nem csalódtam nagyot.

A film rengeteget merít az eredeti alkotásból, fontos karaktereket hozott át és szerzett újakat. A poénok is nagyrészben az előző részen nosztalgiáznak. Tetszett, hogy a háttérben Bob, hogyan próbálja nevelni a gyerekeit, és közben nem megőrülni. Mellékszálként fut még az első részben megismert Steve Tipro és Lana „románca”, amit egy szerencsétlen véletlen folytán törltek Steve agyából. Piros pont az alkotóknak Furi még kiforratlan karakterének és képességeinek megalkotásáért, és a miatta felmerülő problémákért. Szuper, hogy képesek voltak viccesen megjeleníteni az első részben még alig látott legkisebb testvért. Idáig minden szép és jó, joggal kérdezhetitek: „Akkor meg mi nem tetszett?”

Egyszerű: A történet borzasztóan klisés, és nem csak épít az első részre, hanem ténylegesen másolja azt. Mint az eredetiben, most is az az ellenség, akit a barátunknak gondoltunk. Most sem engedik a gyerekeket hősködni. A szereplők most is ugyanazokat a tanulságokat teszik magukévá. Most is az egyik szülő marad otthon, a másik pedig hősködik. Mielőtt a főhős rájönne ki az igazi ellensége, pont sikerül a gonosznak csapdába ejtenie stb.

A főgonosz motivációját sem találom valami meggyőzőnek, nem tud elvinni a hátán egy konkrét keresztes hadjáratot. Ezen felül a film jó kis egyestés mozi azok számára, akik szerették az első részt. Nagycsaládosoknak, későn érőknek tökéletes. A filmkritikusoknak különben sem szabad hinni.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved