A világ legjobb szakembere keresi Emiliano Salát


kidsnews (127éves) - 3 éve

Közösségi finanszírozásból és a legmodernebb technikával folytatják az argentin labdarúgó, Emiliano Sala keresését. Mint ismeretes a sztárcsatár egy hete tűnt el a La Manche csatorna felett miután kisrepülőgépen indult Nantes-ból Walesbe. A légijármű eltűnését követően a helyi hatóságok napokon keresztül kutattak a roncsok és a lehetséges túlélők után, de csütörtökön kijelentették, mivel már nincs remény nem folytatják tovább a mentőakciót.

A család és a rajongók ezzel nem elégedtek meg és hamarosan egy GoFundMe kampányt indítottak. A közösségi finanszírozásból a kutatáshoz szükséges pénz napokon belül összejött, így felkértek egy a mélytengeri keresési és helyreállítási műveletekre specializálódott tudóst, hogy a létező legmodernebb technikával folytassa tovább a focista és a pilóta utáni kutatást.

Az 1958-ban született David Mearns a világ legjobb mélytengeri roncskutatójának számít, és számtalan hasonló műveletben vett már részt pályafutása során. Bár a tenger az utolsó radarkapcsolat helyén 50-140 méter mély is lehet, valószínűleg ez nem fog gondot jelenteni az amerikai születési szakembernek, aki az elmúlt évtizedekben 20 történelmi jelentőségű hajóroncsot talált már meg a világ óceánjain.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

dailymail.co.uk

 

2017 Kidsnews | All rights reserved