Bánki Beni az ezerarcú srác.


Papp Júlia (16éves) - 3 éve

Bánki Beni nevét minden fiatal ismeri, ott van a YouTube-on, az Instán, a Facebookon és olykor a tévében is megjelenik. Mindeközben pedig éli egy 18 éves srác életét, egyetemre jár, szabadidejében a családjával, a barátaival van, vagy éppen a barátnőjéhez utazik Los Angelesbe. Úgy él, mint bárki más.

kidsnews.hu: Hogyan tudod összehangolni és ekkora erőbedobással, jókedvvel csinálni mindezt? Van esetleg valami titkos recepted, hogy ezt, hogyan lehet kibírni?

 Nagyon nehéz úgy beosztanom az időmet, hogy minden tevékenységben maximálisan jelen tudjak lenni, mindenhol a legjobbat nyújtsam. Egy videó, sőt egy kép mögött is rengeteg munka áll, a közösségi média teljes embert kíván. Most például kevesebb verset írok, de semmiről sem tudok lemondani. Ha az alkotói vagy előadói énem háttérbe szorul, hiányozni kezd és megtalálom a módját, hogy kiélhessem magam benne. A múltkor például elmentem Pestre egy esti rendezvényre úgy, hogy másnap délben Pécsen vizsgáztam. A hajnali vonattal jöttem haza, nem aludtam semmit éjszaka, de végül 5-öst kaptam. Szerencsés helyzetben vagyok, mert nagyon könnyen tanulok, jobban hajt, ha az utolsó pillanatban kell felkészülnöm az anyagra.

 kidsnews.hu: Hogy vagy a családi dolgaiddal? Milyen a viszonyod a testvéreiddel, szülőkkel? Miben vagy nagyon különböző a tesóidtól, és miben hasonlítotok?

 Nagyon jóban vagyunk, de persze mi is szoktunk vitatkozni. Mondjuk, 3 fiúnál ez szerintem elkerülhetetlen. Segítjük egymást, amiben tudjuk, a szüleink szintén, ismerik a terveinket és támogatnak, ahol lehet. Engem az irodalom vonz, Boldit a sport, Csanika 6 évesen meg olyan fiatal, hogy minden érdekli, a közösségi médiában pedig egymást erősítjük. Azok a tesók vagyunk, akikkel szívesen együtt lógnál, a rajongókkal egy nagy családot alkotunk.

 kidsnews.hu: Hol, mióta és mit tanulsz az egyetemen? Volt lamentálás előtte?

 A Pécsi Tudományegyetemen tanulok, ez az első évem a magyar szakon. Nem tanár leszek, viszont az a tudás, amit itt megszerezhetek, létfontosságú. Úgy érzem, ez is egyfajta kompromisszum magammal szemben. Bohóckodom a neten, mert élvezem és fontos, hogy ne veszítsem el a gyermeki énem, de az irodalmi érdeklődésem is ápolnom kell és ennek talán ez a legegyszerűbb módja, nem nagyon volt kérdés, hol tanuljak tovább.

 kidsnews.hu: Kikkel töltötted a szilvesztert? Vannak újévi fogadalmaid? Ha vannak/voltak azokat úgy általában be szoktad tudni tartani?

 Videós barátokkal (Emci Beauty, Forstner Csenge, Whisper Ton) búcsúztattam 2018-at, óriási buli volt, táncoltunk, karaokeztunk, alig bírtunk lefeküdni végül. Rengeteg célom van, régen még próbálkoztam is a fogadalmakkal, de aztán rájöttem, hogy úgysem tudom mindent betartani. Az fontos, hogy jobb ember legyek és még hatékonyabb, idén sem lesz megállás.

 kidsnews.hu: Hogy jött neked a versírás és mennyire tölti ki az életed?

A szüleim habár más területeken dolgoznak, szeretik az irodalmat, Apa már általános iskolás koromban Latinovits versmondásait mutatta nekem, de akkor még azt vártam, mikor van vége. Aztán érettebb lettem, beleszerettem a versekbe, az előadóművészetbe, versenyekre jártam és országos 1. helyezéseket kaptam. Mindig is szerettem alkotni, első osztályban meséket írtam, úgyhogy talán teljesen szabályosan jött az, hogy kipróbálom magam a lírában. Először csak akkor foglalkoztam költészettel, amikor unatkoztam, azóta az életem szerves része.

 kidsnews.hu: Budapest a társasági élet központja, itt van a legtöbb szórakozóhely és rendezvény Magyarországon, te pedig ugye Pécsen laksz. Milyen ez az ingázás?

Egyelőre még bírom, szeretem a vonatozásokat, nincs is jobb, mint úton lenni. Persze sokszor gondolkozom azon, mennyivel jobb lenne, ha Pesten élnék. Több lehetőségem lenne, de talán ez sem biztos. Pécs az a hely, ahol gyerek voltam, épp ezért amíg lehet, nem szeretnék elszakadni tőle. Ez nekem különösen fontos.

 kidsnews.hu: Szerintem nincs a médiában olyan ember, aki ne kapna hideget-meleget egyaránt. Te, hogy viseled az esetleges negatív visszajelzéseket?

 A KiMitTube során szembesültem azzal, hogy az online világ mennyiben eltér a valóságtól. Rengeteg negatívat kaptam és habár megnyertem a versenyt, földhöz vágott az emberi rosszindulat. Amiben lehet, fejlődni szeretnék, így mindig meghallgatom a tanácsokat, de a netes kommentek nagyon távol állnak a jószándékú megjegyzésektől, így most például már szinte egyáltalán nem érintenek meg. Az emberek frusztráltak, így nem veszem magamra, ha belém kötnek és nem is állok bele semmilyen formában. Hadd legyen boldog egy fél pillanatra, aki lenyomja az entert. A világmegváltás mindenkinek kijár.

 kidsnews.hu: Mit gondolsz, mekkora a felelősség a YouTube-osokon és szerinted mi lehet annak az oka, hogy az igénytelen tartalmakat gyártó csatornákon gyakran több a feliratkozó, a like, a kattintás, mint a sokkal igényesebbeken?

 Mindent a nézők igényei határoznak meg. Sokáig én is hasonlítgattam magam másokhoz és nem értettem, miért van az, hogy valakit többen követnek, amikor félvállról veszi ezt az egészet. De nem ez a helyes út, magadhoz képest kell egyre jobbnak lenned. A sok munka végül kifizetődik. Óriási felelősségünk van: szórakoztatunk, de minden szavunkat figyelik. Ezért állok értékes kampányok mellé és ezért vettem részt több jótékony akcióban az idén.

 kidsnews.hu: Mik a hosszú- illetve rövidtávú terveid, van most valami projekt, amin dolgozol?  

 Dolgozom egy versesköteten, illetve nagy célom, hogy az irodalmat összekössem a zenével. A közösségi médiában szeretnék még aktívabb lenni és 2019-ben többször is felrobbantani a netet. Évek óta volt egy álmom, hogy közös projektben szerepeljek Fluor Tomival és ha minden jól alakul, akkor ez is meg fog valósulni, de egyelőre erről nem mondhatok többet.

 kidsnews.hu: Mit üzennél a generációdnak?

 Bátran álmodjatok, srácok, lányok! Mindenki tehetséges valamiben, viszont a tehetség önmagában nem elég. Ahhoz, hogy a legjobb legyél, áldozatokat kell hozni, a siker rengeteg energiával jár. De ha a csúcsról visszanézel, rájössz, hogy megérte. Kívánom, hogy mindenki megismerje ezt az érzést.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Képek: Bánki Beni Facebook oldala

2017 Kidsnews | All rights reserved