Brexit, hogyan tovább?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A híreket figyelve te sem tudod eldönteni, hogy mit is akarnak a britek? Nyugodj meg nem te vagy az egyetlen, aki a Brexit ügy kapcsán sokadjára veszíti el a fonalat. Már Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is felszólította őket, hogy itt lenne az ideje eldönteni mit akarnak, mert az óra ketyeg, és egyre nő az esély az EU gazdaságát is jégre vivő, rendezetlen távozásra.

Az biztos, hogy múlt hét kedden hatalmas arányban utasította el a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Theresa Maynek pedig jól láthatóan fogalma sincs mit akarnak a képviselők, annak ellenére, hogy a napokban újabb tervvel kellett előállnia a kiválással kapcsolatban.  Az előzőhöz igen csak hasonló B-terv sikertelensége ráadásul nem csak a Brexit folyamatát akaszthatja meg, de egy idő előtti parlamenti választásnak is kellő alapot biztosítana.

A politikai válság mellett már a közemberek is egyre inkább hangot adnak elégedetlenségüknek, és leginkább egy új népszavazást szeretnének az ügyben. Úgy vélik a brit kormány elmulasztotta korábban a megfelelő tájékoztatást, és szándékosan nem világították meg eléggé az országukat érintő negatív következményeket.

Mindezeket összegezve szinte megjósolhatatlan mi fog történni a briteknél az elkövetkező napokban, de az biztos, hogy óriási nyomás nehezedik most a politikusaikra.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

fotó: Wikimedia

2017 Kidsnews | All rights reserved