Csillag születik – Lady Gaga és Bradley Cooper szívbemarkoló filmje


Papp Júlia (16éves) - 3 éve

A Csillag születik Bradley Cooper-film 2018 októberében debütált az USA-ban, azóta világszerte hódítja a mozikat és dolgoztatja a nézők könnycsatornáit.Kinek környezetidegen 2018-ban Lady Gaga smink és mellkidobós, vad ruhák nélkül? Bradley Cooper mióta rendez filmeket? – ilyen általános e kérdések vetülnek fel e két név hallatán az emberben. Teljesen érthető, erre senki sem számított: Gaga negyven réteg alapozó nélkül, normális szerelésben is természetesen szép, Coopernek pedig elképesztő érzéke van a rendezéshez. Ezek ketten csodát műveltek a kamerák előtt és mögött.

SPOILER!

A sztori egyébként egészen egyszerű: Jackson Maine (Bradley Cooper) egy sikeres, bár alkohol meg tudatmódosító-függő énekes összeismerkedik egy melegbárban éneklő feltörekvő énekessel, egy Ally nevű lánnyal (Lady Gaga), akit valaha az orra formája miatt dobtak ki a szakma sikeres emberei. Később összemelegednek, van ott egy kiló fagyasztott borsó meg két guriga leukoplaszt (Ally megvert egy srácot a bárban, aki beszólt Jacknek, a borsó és a leukoplaszt Jack gyorsan rögtönzött kezelésének kelléke Ally sérült kezére), Ally végül megmutatja egyik saját dalát a zenésznek, mire Jack meghívja a lányt a másnapi teltházas koncertjére.

Ally az özvegy apja unszolása ellenére sem tervez elmenni az esti koncertre, de végül felmond a munkahelyén, és az őt egész nap szemmel tartó kocsi sofőrjével elindul. A koncert folyamán egyszer csak Jack belekezd Ally septiben meghangszerelt számába, amit előző nap mutatott a férfinak, és kihívja duettezni a lányt a színpadra. Hatalmas sikert arat a Shallow., Ally-ből seperc alatt keresett énekesnő válik, és pár év múlva egy feltétellel össze is házasodik Jackkel: le kell tennie az alkoholt és a tudatmódosítókat. Jack persze megteszi, felhagy minden káros dologgal, és boldogan élnek.

A történet végét leegyszerűsítve Jack rájön hogy nem bírja a celebélettel járó stresszt alkohol és drog nélkül, annyira be van állva minden nap, hogy bepisil a felesége Grammy-díjátadóján a színpad közepén, mire elvonóra küldik őt újra – úgy tűnik, hogy sikerül véglegesen kimászni a gödörből Jacknek. Ally lemondja az elvonóról visszatérő férje kedvéért az első Európa-turnéját, hogy együtt lehessenek, aminek a menedzsere természetesen nem tapsol, és közli Jackkel, hogy csak bajt hoz a felesége karrierjére, s mivel Jack továbbra sem tud lejönni a cuccról, valami olyat tesz, amivel összetöri a felesége életét, szívét, lelkét.

 

Az utolsó jelenetben Ally Jack egyik rejtett szerelmes dalát éneklI; I’ll never love again, aminek olyan szívszaggató a szövege, hogy az egész mozi végigsírta. Az egész jelenetnek egy olyan varázsa van, amit nem minden filmben kapnak el a rendezők, színészek és dalszerzők, egyszerűen tökéletes az adagolása, a különleges dalokat felejthetetlenül adják elő, a színészek ritka természetességgel játszanak, és a történet menete egy nagyon szép keretet ad ennek az egésznek. Én imádtam, mindenkinek csak ajánlani tudom!

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved