Fiókákkal bővült a pápaszemes pingvinek csapata Debrecenben!


kidsnews (127éves) - 3 éve

A két kis csöppség december 14-én, valamint 19-én kelt ki tojásából, melyben közel 40 napot töltöttek. Jelenleg szüleik óvó szárnyai alatt cseperednek biztonságot nyújtó fészkükben. A kispingvinek hamarosan pingvinbölcsibe kerülnek, melynek jelenleg még csak két neveltje van, ám a közeljövőben újabb pingvinbébik érkezésére számíthatunk, így bővül a kicsiny pingvinek csapata. Magyarországon 5 állatkertben található Afrika egyetlen pingvinfaja, s folyamatosan növekvő létszámával a Debreceni Állatkertben található az ország legnagyobb pápaszemes pingvin kolóniája.

Az eredetileg Afrika déli tengerpartjain és környező védett szigetein élő pápaszemes pingvinek a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján szerepelnek. Elsősorban az ipari méretű túlhalászat és az olajszennyezés veszélyezteti őket leginkább. Debrecenben az Európai fajmegmentési program (EAZA EEP) keretében 2008 óta láthatóak pápaszemes pingvinek, kiket az év minden napján meg lehet tekinteni a Debreceni Állatkert Pingvinházában.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

Debreceni Állatkert

2017 Kidsnews | All rights reserved