Hatalmas kamunyeremények, most éppen a Google-tól


kidsnews (127éves) - 3 éve

Nem tudom, hogy az átlagon felüli internethasználatom, vagy esetleg a hívogató, céges e-mail címem lehet az oka, de a helyzet az, hogy hetente többször is nyerek. A “Spanyol Jótékonysági Lottón” már vagy tizenkétszer nyertem sok-sok millió eurót, volt, hogy naponta többször is. Ez hatalmas dolog belegondolva, hogy hány millió ember vár akár egy egész életen át hiába erre.

A rettenetes pénzhalmazt azonban még csak elméletben sem tudtam elkölteni amikor ismét bekopogtatott a szerencse, most egy hamis Google e-mail képében. A harmadik világ valamely eldugott szegletéből érkezett levélből kiderült, hogy most is nem kevesebb mint 950 000,00 angol font üti a markomat, mindezt úgy, hogy korábban az angol fizetőeszköz beszerzését még csak nem is font-olgattam. Mindegy majd átváltom így hamar lesz belőle „harmincnégymilliárdhatszázhatvankilencmillióhatszázhuszonnégyezerhétszázhuszonnégy” jó magyar forintom gondolhatnánk.

Az emberi butaság határtalan mondják, és lassan én is elgondolkodom. Hiszen, ha ezek a kamulevelek még mindig jönnek, akkor biztos, hogy ha nem is több, de ezerből egy biztosan betalál. Úgy tűnik üzleti alapon egyszerűen megéri őket elkészíteni. Valakik még mindig hisznek az afrikai milliárdokat megöröklő, eddig rejtőzködő manökeneknek, az afganisztáni hadszíntérről írogató, társkereső amerikai főtiszteknek, és az ilyen-olyan „jótékonysági” lottónyereményeknek. Felkérésre elküldik féltve őrzött adataikat, bankszámlát nyitnak majd az „ügyintézési díjat” előre fizetve pénzeket utalnak a semmibe. Egyszerűen döbbenet.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.2017 Kidsnews | All rights reserved