Keszthelyi Vivien a világ Top 28 női pilótája között


kidsnews (127éves) - 3 éve

Hétfő délután véget ért a W Series válogatójának második fordulója Ausztriában, Melkben. A 3 napon át tartó kimerítő elődöntő egyetlen magyar tagja, Keszthelyi Vivien ismét továbbjutott, ezúttal a legjobb 28 versenyző közé, amivel már csak egy lépésre került a bajnokság végleges rajtrácsától.

Az idén májusban induló új Forma-3-as bajnokság, a W Series korábbi selejtezőjén több mint száz jelentkezőből közel 30 ország 60 versenyzője került fel a női sorozat szűkített listájára. A szervezők ezúttal az ausztriai Wachauring-en tették próbára a jelentkezőket, akik közül végül mindössze 28-an jutottak tovább.

A debreceni születésű versenyző ekkor már 3 éve járt az Audi Sport versenyakadémiájára, ahol elmondása szerint rengeteget kellett tanulnia ahhoz, hogy a legnívósabb sorozatokban indulhasson:

„A kiemelt nemzetközi sorozatokba nem lehet csak úgy bekerülni, bizonyítanod kell, hogy érdemes vagy rá. Minél szigorúbb a kiválasztási rendszer, annál biztosabb, hogy a mezőny erős, rátermett pilótákból fog állni. Úgy gondolom, hogy ez egy kipróbált recept, aminek a legutóbb is meg volt az eredménye.”

A W Series 3 napon át tartó tesztjein a versenyzőknek minden erejére és tudására szüksége volt. A David Coulthard, Alex Wurz, Lyn St James és Dave Ryan alkotta bírálóbizottság a vezetéstechnika és az erőnlét felmérése mellett a csapatmunkában, valamint az elméleti feladatokon nyújtott teljesítményt is figyelte.

„Így utólag elárulhatom, hogy nagyon fáradtan érkeztem. Az ázsiai verseny után indultam Európába és a válogató előtt nem sokkal értem csak Ausztriába. Az időeltolódás miatt nem sikerült teljesen az átállás, amit előre sejtettünk. Ennek ellenére próbáltam a maximumot nyújtani. A vetélytársak komoly erőt képviselnek, és a legtöbben sok éves Formula tapasztalattal  rendelkeznek. Most ismét az ázsiai bajnokság következik, ahol szükségem lesz minden versenykilóméterre, hiszen nagyon gyors pilóták ellen kell majd helytállnom” – mondta Vivien.

A Magyarországot képviselő Keszthelyi Vivien újabb egyenletes teljesítményének köszönhetően azonban még mindig versenyben van a végső rajtrácsra kerülésért.

 Forrás:

TeamVRS

2017 Kidsnews | All rights reserved