Leg…leg…leg… Te vagy az Herman?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Ki ne gondolkodott volna el kisgyermekként Lewis Carroll meséjét olvasva, hogyan is eshetett Alice egy zsebórás nyuszi üregén keresztül „Csodaországba”, hiszen egy ilyen odú olyan nagyon szűk. Amikor azonban néhány év múlva egy Belga Óriásnyúlról olvastam, azonnal összeállt a kép.

A hatalmas tapsifüles őseit még a flamandok tenyésztették ki valamikor az 1800-as évek első felében, egy azóta már kipusztult, hasonlóan méretes nyúlfajtából, az Angevin-ből. A kezdetekben homokszínű és acélszürke példányokat napjainkra már számtalan színváltozatban tenyésztik, sőt nemrégiben már piros szemű és fehér szőrű példányok is megjelentek a versenyeken.

Azonban mielőtt beszerzése miatt lobbiba kezdenél az ősöknél fontos tisztában lenni egy ilyen állat szükségleteivel. A fent említett „nyuszi” Berlinben, egy speciálisan kialakított, tömör tölgyfából készült ólban él. Gazdája szerint naponta több mint kettő kilogrammnyi friss zöldséget igényel, amit általában a hetente rendelt egy bála szénával szorít le. Herman a 21 centis fülekkel rendelkező világrekorder jelenleg 8 kilót nyom.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

erdekesvilag.hu

2017 Kidsnews | All rights reserved