Mark Zuckerberg elégedett a 2018-as évvel, de jobbat ígér.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Kívülállóként nem könnyű teljes képet alkotni egy cég működéséről, azonban a Facebook esetében olyan nagy volt az újságírói érdeklődés, hogy szinte mindenki szakértőként tudna megszólalni a kérdésben. Ki ne hallott volna például a tavalyi év legnagyobb adatkezelési botrányairól, amelyekből a legnagyobb közösségi média rendre elmarasztalásokkal jött ki, majd sűrű elnézések közepette ígérte meg, hogy „istenbizony” most aztán rend lesz.

Volt kongresszusi meghallgatás is, amely csak az amerikai képviselők hiányos digitális ismereteinek köszönhetően nem volt sokkal kellemetlenebb a fiatal vezérigazgató számára. Persze az Európai Unió vezetése is felfigyelt a hiányosságokra, és elégedetlenségét több millió dollárnyi büntetéssel hozta a cég tudomására.  Aztán jöttek az amerikai piacon a platformról menekülő Z generáció tagjai, és a #deletefacebook kezdeményezés, amely már kezd világméreteket ölteni.

 

Úgy tűnik tehát, hogy a tavalyi nem volt Mark Zuckerberg sikeréve, mégis az fiatal cégvezető kifejezetten büszke a Facebook éves teljesítményére. Természetesen elismeri, hogy talán sosem lesznek képesek a gyűlöletbeszédeket tökéletesen szűrni, ahogy a „fake” kampányokat sem tudják jól kezelni, de a legtöbb kihívásra képesek lesznek megfelelő válaszokat adni.

Zuckerberg év végi üzenetében jól érezhető, hogy megértette az új kihívásokat, még ha nem is ismeri el a cég túlzott dominanciáját, és az ezzel együtt járó  felelősséget.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.

 Forrás:

post

2017 Kidsnews | All rights reserved