Na most aztán tényleg tél van.


kidsnews (127éves) - 3 éve

A téli sportok szerelmeseinek legnagyobb félelme, hogy a hónapokkal előre lefoglalt időpontban esetleg mégsem lesz elég hó a pályákon, és a vagyonokért bérelt apartmanokban, a mobiladat-forgalom drasztikus apasztásával kell majd eltölteni a szabadságot. Bár az elmúlt években ez kifejezetten jellemző volt, idén valahogy megfordult a trend. Akik ezekre a hetekre foglaltak a népszerű síterepeken, egy életre megtanulják, hogy hóból is megárt a sok.

Az Alpok kedvenc sportközpontjaiban mostanában nem ritka a négy méter feletti hó jelenléte, így a lavinaveszély miatt pályákat és nem ritkán üdülőközpontokat kénytelenek lezárni a helyiek. Az egyik legtöbbet emlegetett síterepen, az alsó ausztriai Hochkar-on a hatalmas mennyiségű hó már a sílifteket is belepte, így a hatóságok mindenkit evakuáltak a környékről.

Az előrejelzések szerint továbbra is jelentős havazás, további egy méter szilárd csapadék várható nyugati szomszédainknál, így Stájerország három régiójában, valamint Alsó-Ausztria tartományban a legmagasabb fokozatúra emelték a lavinaveszélyt.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is2017 Kidsnews | All rights reserved