Rakonczay Gábor elérte a Déli-sarkot.


kidsnews (127éves) - 3 éve

Rakonczay Gábor első magyarként érte el a Déli-sarkot, miután 94 kilogrammos szánját húzva 917 kilométert gyalogolt az Antarktisz partjáról.

Az extrémsportoló három társával még tavaly november 18-án, az úgynevezett Messner-starthelyről indult útnak. Nem volt könnyű dolguk, mivel Holle anyó itt sem volt rest dunyháit felrázni. A friss hóban való a haladás és a felszereléssel, valamint élelemmel teli szánok húzása extrém terhelést rótt rájuk a teljesen ingermentes és rendkívül hideg környezetben.

Mivel az Antarktisz expedíciós szabályai szerint, aki először teszi magát próbára itt, az csak csapatban vághat neki a távnak, Gábor egy nemzetközi expedícióhoz csatlakozott. Az út az extrémsportoló testsúlyának tíz százalékát emésztette fel, és mint ahogy a közösségi oldalára írta, bár az arca a fagyási sérülések miatt úgy néz ki mintha egy forró vasalóval csapták volna arcon, soha nem volt még olyan elégedett mint most.

 

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

https://www.facebook.com/rakonczayexpediciok/

Kép:  https://www.facebook.com/rakonczayexpediciok/

2017 Kidsnews | All rights reserved