Szerelmes vagyok! De biztos ez?


kidsnews (127éves) - 3 éve

A szerelemről legbiztosabban csak az elmúlását követően nyilatkozhat az ember, mert ekkor lesz megfelelő rálátása arra, hogy mi is volt pontosan az az érzés ami a hatalmába kerítette. Vannak azonban tünetek, amik erősen utalnak, ha nem is nagybetűs szerelemre, de az erős vonzódásra mindenképpen.

A történelem folyamán országok és birodalmak buktak el a szerelem miatt. Számtalan vers, könyv, film született már róla, és emberek millió keresik folyamatosan a kis pillangókat a gyomrukban, hogy eldönthessék biztosan szerelmesek-e.

Idegesség, vagy éppen teljes lefagyás, a létező legnagyobb zagyvaságok prezentálása, megmagyarázhatatlan izzadás, vagy éppen a remegés a másik jelenlétében egyértelmű jelei a vonzalomnak. Persze az imádott személy távozása után leginkább már ott a helyszínen elföldelnéd magad, és többször teszed fel a kérdést magadnak:  Ezt most miért mondtam, vagy miért csináltam?

Az tudósok már évtizedek óta igyekeznek minél jobban megérteni, definiálni a szerelmet. Vizsgálták a kémiai folyamatokat és tudományos elméletekkel támasztották alá az agyunkban lejátszódó folyamatokat. 

De tényleg ennyi lenne csak az igaz szerelem? A hormonok játéka, az agyban lejátszódó kémia?

Ezeket a megállapításokat egy kicsit sablonosnak és semmitmondónak találom. A szerelem nem lehet csak a szexuális vonzalom végterméke. Mi van akkor, amikor az együttlét önmagában okoz örömet? Amikor az intimitás nem a szexualitás, vagy az arra való törekvés, hanem egyfajta bensőséges öröm, amikor őszintén vállalhatjuk valódi gondolatainkat, kétségeinket és örömeinket?

Arra a kérdésre, hogy mi a szerelem pontosan ezért nem adható szerintem pontos válasz. Az viszont biztos, ha jól esik valakivel együtt lenni, érdemes esélyt adni a dolognak, hiszen lehet egy valódi szerelem első felvonását tapasztalod meg.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is

 2017 Kidsnews | All rights reserved