Tényleg jobban vonzódnak a tinilányok az idősebb fiúkhoz?


kidsnews (127éves) - 3 éve

Minden nőnek, lánynak más és más a férfi ideálja. Van, aki a szőke hajúakat tartja vonzónak míg mások a latinos srácokra buknak. Egyeseknek sportos alkat jön be, de vannak, akik a mackós testfelépítésre esküsznek. A szíveket megdobogtató belső tulajdonságoknál viszont már korántsem ilyen nagy a szórás. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nők általában a humoros, céltudatos, magabiztos és intelligens férfiakat kedvelik, akikkel szemben további elvárás, hogy viselkedjenek udvariasan szívük választottjával és ha kell lépjenek fel védelmezőként mellette.

De vajon ezt csak az idősebb pasik tudják?

Bár kétségtelen, hogy a fent említett tulajdonságok a személyiségfejlődés előrehaladtával egyre jobban előtérbe kerülnek – ami miatt nagy lehet a szakadék egy 13 éves és egy 18 éves között – az sem ritka, hogy a 20-as, 30-as éveikben járó hölgyek választanak maguknak évtizedekkel idősebb partnert.

A tinikort elhagyó korosztálynál is jól megfigyelhető jelenség -amelyet “George Clooney-effektusnak” neveztek el- már régóta foglalkoztatja a társadalmat, így a pszichológusokat is. A bulvárlapok gyakran számolnak be a huszonéves lányok meglepő párválasztásáról, és az sem ritka, hogy a bűnügyi tudósítások lapjain láthatunk egy-egy, a normákat átlépő tanár-diák viszonyt.

Az evolúciót tanulmányozó pszichológusok azonban azt mondják, hogy az emberiség történelmében korábban sem volt ritka, hogy a fiatalabb nők és az idősebb férfiak egymásra találtak. Ennek okait leginkább a termékenységben, az utódlás témakörében kell keresnünk-mondják. A termékenység a nőknél ugyanis a serdülőkortól a menopauzáig tart, míg a férfiak jóval tovább képesek az utódnemzésre.

Akkor hogyan lehet a korosztályomból barátnőm?

-Legyél magabiztos és céltudatos, de ne ősember!

Egy kutatás megvizsgálta a magabiztosság és a büszkeség érzelmi kifejezésének hatását a párválasztásban. A kísérletek eredményei alapján ezek a legvonzóbb férfi tulajdonságok, amelyek ráadásul minden életszakaszban azonos hatékonysággal működnek. A magabiztosság tehát a nők afrodiziákuma, azonban érdemes odafigyelni nehogy túltold, mert az önteltség már korántsem olyan vonzó.

-Legyél kedves és figyelmes!

A pszichológia egyik legjobban dokumentált eredménye a halo-effektus, magyarul a holdudvarhatás. Ez egy olyan kognitív torzítás, amikor egy benyomás valamely személyről, tárgyról vagy dologról befolyásolja a vele kapcsolatos érzéseinket, gondolatainkat és így az adott dologról alkotott teljes ítéletünket. A holdudvarhatással kapcsolatos kísérletek eredményei ezért mindig azt mutatták, hogy a pozitív tulajdonságokkal rendelkező emberek vonzóbbá váltak.

-Legyél humoros!

A párkapcsolatokkal foglalkozó vizsgálatok rendre azt mutatják, hogy a nők jobban vonzódnak az olyan férfiakhoz, akik kellő humorral vannak megáldva.

Összefoglalva tehát, ha mered vállalni a vonzalmadat, és képes vagy akár egy elutasítást is magabiztosan kezelni, miközben mindvégig udvarias és tisztelettudó tudsz maradni, akkor biztos befutó leszel, még akkor is ha a kezdeti próbálkozásaidat nem koronázza azonnali siker.

Ha tetszett az írásunk, oszd meg másokkal is, nyomj egy lájkot és kövesd az oldalunkat a Facebook-on és az instagram-on! Elérsz minket a  Twitter-en és most már a youtube-on is.Forrás:

www.iflscience.com

2017 Kidsnews | All rights reserved